WIJDEMEERSE WEBKRANT
Bruggen Noordereinde
's-Graveland, do 26 april 2007

De WWK ging een kijkje nemen bij de bruggen in het Noordereinde in 's-Graveland die volgend jaar vervangen worden. Bol of vlak.

Het debat over de reconstructie van het Noordereinde tussen de Klapbrug en de Loodijk, gisteren in de raadscommissie, inspireerde ons om ter plaatse te kijken.

Claertjesbrug

Komend van de richting Loosdrecht is de Claertjesbrug de eerste brug in het Noordereinde na de afslag naar Nederhorst den Berg (Herenweg). Smal, zeker als de tegenligger zo'n enorme vrachtauto of een bus is.

Links de vlakke fietsbrug, rechts de bolle Claertjesbrug.

Noordersluisbrug

Vlak voor de onoverzichtelijke bocht naar rechts, richting Loodijk, voor de bebouwing links en rechts weer begint, ligt de Noordersluisbrug. De brug is onderdeel van een rommelig geheel. Een vlakke brug voor het fietspad die schuin naar beneden loopt. Daarvoor in het water een damwand.

Als het aanHilbrand Korver van GroenLinks ligt, dan buigt de weg hier af over wat nu de fietsbrug is, om verder door het weiland naar de Loodijk aangelegd te worden. De huidige weg wordt vanaf dit punt dan fietspad.

Antiek

Bij de Noordersluis, aan de noordkant van de 's-Gravelandse Vaart staat onderstaand bord uit 1925. Het heeft niets met de bruggen te maken, maar het is zo aardig...

bron
WWK
foto
Rik Jungmann
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
nevelig
23 gr.
windkr. 4