Rik Jungmann

---

Gooi- en Eemlander
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Infoteam Herindelingen

Wijdemeren, 30 september 2006

De provincie Utrecht stelt een team samen om de communicatie over haar herindelingsplannen naar de bevolking te ondersteunen.

TekstDe provincie Utrecht zal met dit team de gemeenten helpen bij de communicatie over de voortgang van de herindelinsprocedure (ARHI procedure). Het team zal ondersteuning geven bij het schrijven van persberichten, het organiseren van voorlichtingsbijeenkomsten, gemeentelijke websites helpen aanvullen of zelf een website over de herindeling op poten zetten.

Het team is een wens van de Utrechtse provinciale politiek. Die hoopt zo draagvlak onder de bevolking te creëren voor de herindelingswens van de provincie.

Gesprekken

Binnenkort beginnen de gesprekken tussen de betrokken gemeenten. Wijdemeren wilde niet mee doen, maar is door Utrecht toch gedwongen om aan de gesprekken deel te nemen. Tijdens de dorpsavond in Ankeveen verklaarde burgemeester Don Bijl eergisteren dat niet alleen Wijdemeren, maar ook de provincie Noord-Holland zeer ontstemd is over de dwang die Utrecht uitoefent op het Noord-Hollandse Wijdemeren. "Maar, wettelijk gezien kan Utrecht dat doen, ondanks dat wij in Noord-Holland liggen."

Wie met wie?

Er wordt over een aantal combinaties gesproken, waarover al vele jaren wordt gesproken in Utrecht. O.a. De Ronde Venen en Abcoude samen, Breukelen, Loenen en Maarssen samen en Breukelen, Loenen en Wijdemeren samen. Daarnaast wordt ook gesproken over intensieve samenwerking tussen de verschillende gemeenten.

Planning

De gesprekken zullen zes maanden duren. Daarna komt de besluitvorming in de gemeenten, die drie maanden zal duren. Daarna kunnen burgers bezwaarschriften indienen. Net als de vorige keer besluit tenslotte het kabinet en het parlement definitief of het tot herindelingen komt.


De wekelijkse nieuwsbrief Zonnig Windstil 20 Naar volgende bericht