Rik Jungmann

---

Gooi- en Eemlander
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Digitale TV in Wijdemeren

Wijdemeren, 3 oktober 2006

Casema is al een tijdje aan het graven en glasvezel aan het leggen. Binnenkort komt er digitale tv in Wijdemeren via de kabel.

Wijdemeren is al jaren een soort achtergebleven eiland als het op diensten via de kabel gaat. Ondanks uitbundige reclames op de televisie voor de fantastische diensten, zoals internet, telefonie en digitale televisie, die Casema zegt te leveren bleef Wijdemeren daarvan verstoken. Breedband internet in Wijdemeren is dan ook altijd een ADSL verbinding.

Graven

Daar komt binnenkort verandering in. Van 10 tot 19 oktober gaat Casema weer graven in Nederhorst den Berg. Tot 4 november wordt er gegraven in 's-Graveland, Kortenhoef en Ankeveen. In Loosdrecht en Breukeleveen zal het gegraaf duren tot 25 november. Net zoals de afgelopen maanden zal het tv signaal daardoor regelmatig wegvallen. Om die reden wordt er veel in de nacht gewerkt.

Als de operatie voltooid is zal er wel e.e.a. veranderen. De zenders op de televisie moeten opnieuw ingesteld worden. Bovendien gaat Casema de abonnementstructuur aanpassen. Er komt een budgetabonnement en een standaardabonnement.

Ankeveen

Tijdens de dorpsavond in Ankeveen werden er door enkele aanwezigen aan het college vragen gesteld over de stand van zaken rond de kabel. Men sprak elkaar tegen over het al dan niet aanwezig zijn van nieuw begraven kabels. Het college kon melden dar er aan het kabelnet gewerkt werd, maar moest verder het antwoord schuldig blijven. Burgemeester Don Bijl zegde toe om zijn licht op te steken bij Casema.

Tot nu toe liet de communicatie van Casema te wensen over. Er werd overal en nergens gegraven, maar nergens was te vinden wat er gebeurde, waarom en wat de planning was.

Kortenhoef

Waar vroeger in Kortenhoef aan de Rozenhof een schakelkast van de kabel naast een plantsoen stond, is nu een behoorlijke betonnen schuur verschenen van circa vijf vierkante meter. Kennelijk neemt de nieuwe apparatuur aanzienlijk meer ruimte in dan de oude. (Artikel 19?)


De wekelijkse nieuwsbrief Zwaar bewolkt Half bewolkt Matige wind 16 Naar volgende bericht