WIJDEMEERSE WEBKRANT
Best.plan Wijde Blik Omstreden
Kortenhoef 27 november 2006

De Raad van State ziet acht Kortenhoefse particulieren en ondernemers aan zich voorbij trekken in een protest tegen het bestemmingsplan Het Wijde Blik.

Er is een nieuw bestemmingsplan voor de omgeving van de Wijde Blik gemaakt. Dat nieuwe bestemmingsplan wordt door een aantal ondernemingen en particulieren aangevochten tot voor de Raad van State schrijft de G&E vandaag.

Vuurwerk

Zo wil Intratuin minder beperkingen in het bestemmingsplan zien voor haar activiteiten. Het plan voorziet in een horecaruimte van zestig vierkante meter. Intratuin heeft nu een horecaruimte van 300 vierkante meter. Ook stelt het plan vast dat alleen aan particulieren verkocht mag worden. OOk die resterictie wordt aangevochten. Tenslotte wil Intratuin vuurwerk gaan verkopen, maar ook dat mag niet volgens het bestemmingsplan.

Botenloods

Jachthaven Kortenhoef, van de familie Laan de Vries, wil een botenloods van 650 vierkante meter bouwen. De gemeente gaf een milieuvergunning, die in 2002 echter door de RvS vernietigd werd. De loods werd opgenomen in het bestemmingsplan. Verschillende tegenstanders van de bouw van de botenloods, zoals Jachthaven Brugzicht en de Commissie voor de Vecht, traden op voor de Raad van State om hun bezwaren kenbaar te maken. Zo werd o.a. aangeveord dat de bouw van de loods in strijd is met de habitat-richtlijn (natuurbescherming) die ter plaatse van toepassing zou zijn.

In het nieuwe bestemingsplan staat ook dat de recreatiewoningen op het terrein van Het Rustpunt niet permanent bewoond mogen worden. OOk daartegen worden bezwaren aangevoerd.

De RvS hoorde alle bezwaren tegen het bestemmingsplan aan en doet over enkele weken uitspraak.

Nieuw emailadres WWK: webkrant@wijdemeren.com!

bron
G&E
foto
---
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief