WIJDEMEERSE WEBKRANT
Utrecht weer lid Plassenschap
Loosdrecht, 13 november 2006

De provincie Utrecht wordt toch weer lid van het Plassenschap. Daarmee is een bestuurlijke ruzie van vorig jaar bijgelegd.

Na de herindeling kwam Loosdrecht, en daarmee de Loosdrechtse Plassen, bij de provincie Noord-Holland. De verantwoordelijkheid voor de toeristische inrichting van de plassen ligt bij het Plassenschap. Voor de herindeling waren de stad Utrecht en de provincie Utrecht lid van het Plassenschap en droegen daarmee hun financiële steentje bij.

Na de herindeling ontstond bestuurlijk een wat warrige situatie. Utrecht was boos dat het Loosdrecht kwijt was. Stad en provincie trokken zich terug uit het Plassenschap. Noord-Holland ging na enige tijd een bijdrage leveren.


DBL wethouder Yvonne Siemons dacht er over om slagbomen te plaatsen.

Toenmalig wethouder Yvonne Siemons was kwaad op Utrecht, omdat er veel bezoekers uit Utrecht gebruik maken van de recreatievoorzieningen langs de Loosdrechtse Plassen. Omdat Utrecht niet langer mee betaalde dreigde zij er een jaar geleden mee om slagbomen te plaatsen en bezoekers te laten betalen.

Ruzie bijgelegd

In de G&E staat vandaag dat de ruzie tussen Wijdemeren en Utrecht is bijgelegd. De provincie wordt toch weer lid van het Plassenschap. Het provinciebestuur is tot het inzicht gekomen dat ook Utrecht er niet bij gebaat is als het gebied zou verloederen. Omdat de kou uit de lucht is, zijn de slagbomen van de baan.

De deelnemers in het Plassenschap zijn de gemeenten Wijdemeren, Breukelen, Loenen en de provincie Noord-Holland.


De Strook op een zomerse dag.

Er speelt wel nog een discussie over het parkeren bij De Strook, waar de provincie Utrecht beperkingen aan wil opleggen vanwege milieueisen.

Nieuw emailadres WWK: webkrant@wijdemeren.com!

home
verder
terug
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
bron
G&E
foto
Douwe van Essen
auteur
Rik Jungmann