Rik Jungmann

---

Ingezonden Bericht
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Passieconcert in Sypekerk

Loosdrecht, 21 maart 2006

Op 7 april geeft Koorvereniging Cantemus uit Loosdrecht een passieconcert in de Sypekerk aan de Nieuw Loosdrechtsedijk.

Ingezonden Bericht

PASSIECONCERT CHRISTELIJKE KOORVERENIGING CANTEMUS

Na ons jubileumjaar waarin wij twee prachtige concerten hebben kunnen geven (met dank aan al onze donateurs en sponsoren) zullen we het dit jaar weer met één concert moeten doen. Een concert wat zeker niet minder zal zijn dan die van vorig jaar.

Dit keer zal The Crucifixion van John Stainer uitgevoerd worden. The Crucifixion een gezongen meditatie over het lijdensevangelie.
In tegenstelling tot het Hallelujah what a savior wat wij vorig jaar hebben uitgevoerd kent The Crucifixion geen gesproken tekst. Alles wordt gezongen.

Het begint in Gethsemane en eindigt, na het laatste kruiswoord “Vader in uw handen beveel in mijn geest”, met het triomfantelijke All for Jesus.
The Crucifixion, een aangrijpend muziekstuk, wordt uitgevoerd voorafgaand aan de stille week en vooruitkijkend naar Pasen zodat de beleving van de stille week op weg naar de opstanding alleen maar groter zal worden.

Het orgel zal deze avond bespeeld worden door Wybe Kooijmans en de solopartijen zullen door drie leden van Cantemus worden uitgevoerd.
Het geheel staat onder leiding van Piet Philipse.

Het concert wordt gegeven op vrijdag 7 april a.s. in de Sypekerk aan de Nieuw Loosdrechtsedijk te Loosdrecht. Aanvang 20.15 uur.

De kerk is open vanaf 19.15 uur en bij binnenkomst wordt u een kopje koffie of thee aangeboden.
Kaarten ad. €.7,50 zijn verkrijgbaar bij de leden, aan de ingang van de kerk of telefonisch te bestellen op nummer 035 5821847. Ze worden dan bij u thuisgebracht.

The Crucifixion een indrukwekkend en diep doorvoeld werk. Komt allen het is meer dan de moeite waard.

Pim Liekamm, voorzitter.


De wekelijkse nieuwsbrief Bewolkt Matige wind Naar volgende bericht