Rik Jungmann

---

Wijdemeerse Webkrant
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

DBL vindt ruim een Ton

Wijdemeren, 19 mei 2006

Vorige week woensdag werd in de commissie Bestuur en Middelen de jaarrekening 2005 besproken. Gert Zagt ontdekte een rekenfout en vond een ton.

De commissie werd geleid door een nieuwe voorzitter. Herman Veldhuisen (CDA0 is die eer te beurt gevallen.

Verwacht werd dat Wijdemeren over 2005 net quitte zou spelen. Geen tekort en geen overschot. Dat viel mee. Er bleek na het sluiten van de boeken ruim € 270.000 over te zijn.

Aansluitend ontstond er discussie over de bestemming van dit overschot. Moet het naar wegenonderhoud, naar de nieuwe wet WMO of nog andere doelen. Of moet het naar de algemene reserve, de spaarrekening van de gemeente? Iets wat wethouder Wim Lorjé (VVD) graag zou zien.

Opmerkelijke Vondst

Gert Zagt (DBL) kwam tijdens het debat over de bestemming met een opmerkelijke vondst. Hij trof een rekenfout aan, waardoor er plotseling nog geen bestemming voor een bedrag van € 107.072,-- bleek te zijn. Het CDA reageerde op die vondst door te overwegen meer geld voor wegbeheer in te zetten en zich daarover in de raad uit te spreken. De overige fracties spraken zich op dat moment niet uit over wat er met het geld moet gebeuren.

DBL heeft aangekondigd in de raad met een voorstel te komen waar het geld aan besteed moet worden en roept de overige fracties op om ook met voorstellen voor de besteding te komen. DBL zal de suggesties verzamelen om lange discussies in de raad te voorkomen.


De wekelijkse nieuwsbrief Regen Zwaar bewolkt Harde wind 12º Naar volgende bericht