Rik Jungmann

---

Wijdemeerse Webkrant
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Ballon jaagt de Stuipen op het Lijf

Ankeveen, 24 juni 2006

Vanmorgen om half zeven scheerde de mand van een luchtballon rakelings langs de gevels van de huizen aan de Herenweg in Ankeveen.

Stelt u zich voor. Het is zaterdagmorgen half zeven s' ochtends. U ligt te slapen in uw bed. U hoort plotseling een luid geraas in uw achtertuin. U springt uit uw bed en rukt de gordijnen open om te zien wat er aan de hand is. Met uw slaperige hoofd kijkt u op ooghoogte, op vier meter afstand, recht in de ogen van de inzittenden van een mandje dat aan een heteluchtballon hangt. De mand van de ballon passeert uw huis op enkele meters afstand van de gevel, boven uw achtertuin. Gelukkig parallel aan de gevellijn en niet dwars of schuin erop.

Huis aan huis geschrokken

U schrikt zich een ongeluk. Maar u bent niet alleen. Huis aan huis springen mensen op de Herenweg uit hun bed en schrikken zich kapot van de mand voor hun slaapkamerraam. Sommige bewoners schreeuwen kwaad naar de roekeloze ballonvaarder dat hij moet maken dat hij wegkomt bij hun huis, voor hij in botsing komt met hun huis. Een aanvaring met een heteluchtballon, gevuld met gas en een aangestoken brander, lijkt toch behoorlijk wat gevaar op te leveren. De diverse oooggetuigen waren zo verbouwereerd dat niet duidelijk is wat het voor een ballon was, of van wie. Roekeloos van de ballonvaarder was het zeker.

Dat is wat er vanmorgen aan de Herenweg gebeurde. (Nabij de garage die aan de Ankeveense kant ligt Voorheen KasGas.)


De wekelijkse nieuwsbrief Zonnig Windstil 27º Naar volgende bericht