Rik Jungmann

Douwe van Essen

Gooi- en Eemlander
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

20 Appartementen in K'hoef

Kortenhoef, 20 juni 2006

Aan de Kerklaan in Kortenhoef staat De Oude Herberg. Dit pand wordt gesloopt om plaats te maken voor 20 appartementen, ook voor starters.

De Oude Herberg was eerst hotel en later vanaf 1997, asielzoekerscentrum. Eind 2002 kwam ook daar een eind aan, waarna het pand leegstond. Er werden diverse plannen ontwikkeld. Tegen de laatste plannen werd geprotesteerd door enkele buurtbewoners. Op 26 april sprak de heer Jonges van de naastgelegen Barend Udolaan in. Hij protesteerde tegen de ligging en de hoogte van het nieuwe appartementengebouw. Het zou zon wegnemen uit zijn tuin, te dicht op de erfgrens staan en er zou geluidsoverlast komen van parkerende auto's.

Twintig appartementen

Morgenavond spreekt de commissie Ruimte en Economie over de nieuwbouwplannen voor de Oude Herberg. Eigenaar Cees Houtop liet een gebouw ontwerpen met twintig appartementen in drie bouwlagen. Achter het gebouw komt een eigen parkeerterrein met 26 plaatsen. De tweekamerwoningen in het complex zijn bedoeld voor starters. Gemikt wordt op een prijs van anderhalve ton.

Het college van B&W heeft de bezwaren van de omwonenden ongegrond verklaard en aan de provincie een verklaring van geen bezwaar gevraagd om de bestemming van de plek te kunnen wijzigen. Die verklaring is inmiddels afgegeven. Gepland wordt nu om na de zomer met de bouw te beginnen.

Starters worden Weggejaagd

Omdat er in Wijdemeren geen woonruimte voor starters is, vertrekken deze massaal (500 in de afgelopen drie jaar) naar elders. Wethouder Wim Neef is tevreden met het bouwplan. Hij is blij dat er eindelijk betaalbare woningen voor starters gerealiseerd kunnen worden. Hij is vastbesloten om het bouwplan door te zetten. Morgenavond licht hij de zaak in de commissie nader toe.


De wekelijkse nieuwsbrief Half bewolkt Matige wind 24º Naar volgende bericht