Rik Jungmann

---

Wijdemeerse Webkrant
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

DSO haalt derde Plaats

Kortenhoef, 23 januari 2006

Op het eenakterfestival van de Baarnse toneelvereniging Karakter behaalde DSO de derde plaats.

Persbericht

DSO haalt derde Plaats

Geachte redactie,

Ook dit jaar organiseerden onze vrienden van de Baarnse toneelvereniging Karakter weer een eenakterfestival, waarbij zeven regionale en gerenomeerde verenigingen zich presenteerden.

D.S.O. is vrijwel jaarlijks een enthousiast deelnemer en de jury waardeert onze bijdrage meestal meer dan gemiddeld.

Wij waarderen ook de mogelijkheid soms iets anders te kunnen presenteren dan ons gebruikelijke repertoire en vooral de goede onderlinge sfeer van het festival. Het repertoire en de meningen van de deelnemers over een goede voorstelling lopen nogal eens uiteen. Dat geeft breedte aan het festival. Gelukkig blijkt (vrijwel) ieder jaar blijkt weer, dat de deelnemers zich na afloop goed kunnen vinden in de uitgebreide beoordeling van de altijd deskundige jury, die dit jaar werd gevormd door Bram van Erkel, Ellen Weisbroth en Henny van Schaik.

Voor D.S.O. stonden afgelopen weekend Carla Broekman en Arjan Boxelaar in de schijnwerpers, met twee delen uit onze succesvolle najaarsvoorstelling: " Het kan vreemd gaan ".

De voorstelling werd geschreven door Bernhard Slade; de regie werd gevoerd door Henri Nap. De jury noemde speciaal en uitdrukkelijk het goede spel van Carla en Arjan, waarbij Arjan zelfs een nominatie als beste acteur van het festival ten deel viel.

Onze voorstelling als totaal behaalde een derde prijs.

De terechte winnaar van het festival was toneelvereniging "Deo et Arti" uit Eemnes, met "Moeke's nest." Hun speler Paul Smet ontving de acteursprijs en hun (en onze) regiseur Henri Nap de prijs voor de beste regie. De vereniging "Steeds Beter"uit Bilthoven bleek de tweede prijswinnaar, waarbij Beppie Bogers ook een nominatie voor beste actrice ontving. Beide verenigingen behaalden extra punten, doordat zij meer dan D.S.O. aan het criterium "eenakter" voldeden.

Wij zien terug op een goed georganiseerd en prettig festival en laten u weten trots te zijn op onze beoordeling.

Met vriendelijke groet,
Frans van Giessen
voorzitter


De wekelijkse nieuwsbrief Zonnig Windstil -4 Naar volgende bericht