Rik Jungmann

---

Ingezonden Bericht
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Nieuws van Dorpsbelangen

Wijdemeren, 28 februari 2006

Putter van DBW is het voor de verandering eens met Gert Zagt van DBL. Samen strijden zij tegen de landelijke partijen.

Ingezonden Bericht

Dorpsbelangen Wijdemeren

Nieuws van Dorpsbelangen

Gert Zagt van Dorpsbelangen Loosdrecht heeft onlangs uitgelegd waarom mensen bij gemeenteraadsverkiezingen op een lokale partij moeten stemmen en niet op de landelijke, aan Den Haag vastgeketende afdelingen, zoals daar zijn CDA, PvdA, VVD, P66 en Groen Links.

Dualisme, schrijft Gert, is prima als het goed wordt uitgevoerd, maar de gevestigde politieke orde wil geen macht inleveren en dan kan je het schudden. Bovendien zegt hij, zitten er hij de landelijke partijen nogal wat carrièremakers en daar heb je dus niks aan. En ten slotte wijst hij op de afkeer, die telkens weer boven komt als Haag" weer eens plompverloren een maatregel op het gemeentebordje werpt zonder er de benodigde centjes bij te leveren.

Wij steunen Gert volledig in dit betoog, dat wij maar even in onze eigen woorden hebben weergegeven. De vazallen van Den Haag werken er aan mee, dat veel mensen hun keuze bepalen door wat er ver van hun bed gebeurt, de landelijke politiek dus, waar ze een grotere binding mee hebben, dan met hun eigen bescheiden grondgebied. En dat is jammer. En dat moet veranderen.

Nu hebben we in Wijdemeren niet zo veel te klagen want veel stemmers weten de weg naar Dorpsbelangen al te vinden. Het mogen er nog veel meer zijn. Want laten we wel wezen: er zit in hun stemgedrag toch ook iets van een protest tegen de schaamteloze wijze waarop landelijke politici zich met de gemeenteraadsverkiezingen bemoeien en soms zelfs op de lijst gaan staan terwijl geen haar op hun hoofd erover piekert om een raadszetel te gaan bezetten.

Vervuiling in de politiek. Dat is het. Met Gert Zagt van Dorpsbelangen Loosdrecht die in zijn weiland een prachtig promotiebouwsel neerzette, zeggen wij: geef uw kostbare stem aan Dorpsbelangen Loosdrecht of aan Dorpsbelangen Wijdemeren , twee onafhankelijke lokale partijen, in uw midden geboren en groot geworden.

Putter


De wekelijkse nieuwsbrief Sneeuw Half bewolkt Matige wind Naar volgende bericht