Rik Jungmann

---

Ingezonden Bericht
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Nieuws van DBW

Wijdemeren, 14 februari 2006

Deze week van DBW geen humoristische Putter, maar een terugblik op de politieke avond over bouwen en wonen in Nederhorst den Berg.

Ingezonden Bericht

Nieuws van Dorpsbelangen Wijdemeren

Zeer geslaagde avond van Dorpsbelangen Wijdemeren in de Herberg in Nederhorst den Berg, vorige week, met als thema: kunnen er hier nog betaalbare woningen worden gebouwd . Veel belangstelling ook uit de hoek van de collega-politiek. De VVD was er met Els en Ernst, Felix de D66'er liep rond, Herman van het CDA luisterde (en huiverde een enkele keer) en PvdA'er Piet behoorde zelfs tot een van de sprekers. Uit alle informatie die avond valt de conclusie te trekken dat wij van Dorpsbelangen Wijdemeren op het goede spoor zitten.

Dat spoor leidt, als er voldoende mensen meerijden met de trein, naar een verschuiving van macht en mogelijkheden naar de basis , naar de mensen die het in de praktijk moeten doen. Daar valt kennis en deskundigheid te halen, van bestuurders en ambtenaren moet je het in de eerste plaats niet hebben.

Voor het bouwen van betaalbare woningen hebben de woningbouwverenigingen oplossingen voorhanden. Ze bieden nieuwe mogelijkheden aan van financiering en zijn bereid in grond en bouwplannen te investeren.

Dat viel te beluisteren bij de sprekers van de Alliantie en van Gooi en Omstreken.

Dat viel ook te beluisteren bij de AVL, die we, en dat was eigenlijk een omissie, niet voor een woordje achter de tafel hadden uitgenodigd. Maar gelukkig was Jan Siemons in de zaal en weliswaar "off the record" viel hij zijn woningbouwcollega's zonder enig voorbehoud bij.

Geef ze de kans! Laat ze de komende raadsperiode niet in de kou staan. Daar, op de vloer zal ik maar zeggen, ontstaan de mogelijke oplossingen, waar de bestuurders de afgelopen vier jaar niet aan zijn toegekomen.

Nieuwe bestuurders? Graag!

Het schrijnende tekort aan woningen voor jongeren en senioren zal Wijdemeren en omgeving gaan opbreken als er niet snel verandering komt in de aanpak van de woningbouw. Wat ons betreft zouden die woningbouwverenigingen best eens wat agressiever mogen optreden.


De wekelijkse nieuwsbrief Half bewolkt Matige wind Naar volgende bericht