WIJDEMEERSE WEBKRANT
Schaken in Woerden
's-Graveland, wo 20 december 2006

Schaakvereniging 's-Graveland reisde gisteren af naar Woerden voor de uitwedstrijd tegen het vierde van Woerden. Het werd gelijkspel.

ingezonden bericht

SPANNEND AVONDJE IN WOERDEN

Schaakvereniging 's Graveland reisde met zijn achttal op dinsdag 19 december af naar Woerden voor de uitwedstrijd tegen het vierde van Woerden.

John Reichard mocht aan het derde bord al na 11 zetten mat geven, een veredeld herdersmat, waar hij eerder al stukwinst liet lopen. Peter Cornelissen had aan bord 5 een mooie Italiaanse partij, hij offerde een loper op h6 tegen 2 pionnen, kreeg een mataanval, maar miste de juiste voortzetting. Dat het even later toch mat liep was verdiend. Henk Passenier had in een onregelmatige opening het beste van het spel. Op het 6e bord wist hij materiaal te winnen en zo stonden we al snel met 0-3 voor. Hennie Schuurmans deed op het 7e bord meer praatschaak dan dat ie serieus met de partij bezig was, hij moest de punten in Woerden laten. Patrick Kreuning Had aan het 2e weer een Siciliaanse partij, hij verkoos de drakenvariant. Na enig afruilen hield hij een slechte loper over tegen een sterk paard, dat koste hem de punten. Jan Andriessen miste aan het 8e bord al in de opening de juiste voortzetting wat hem een loper kostte. Ondanks dat hij toen nog vocht als een leeuw kon hij niet voorkomen dat hij na lange strijd in zijn opponent de meerdere moest erkennen.

John van der Klein speelde aan bord 4. Hij kreeg te maken met de Engelse opening, hij verloor 2 pionnen wat hem op het eind fataal werd. Zo stond de 's Gravelandse SV opeens met 4-3 achter met nog 1 partij bezig. Dit was de partij aan het eerste bord waar Henk Schoenmaker met de Najdorf-variant (een variant van de Siciliaanse opening) had te maken. De strijd ging lang gelijk op, Henk verloor een pion en kwam stevig in tijdnood. Dat was zijn geluk, zijn tegenstander lette meer op de klok dan op het bord, blunderde een toren weg in een fase waarin Henk nog 12 zetten in een minuut moest doen. Henk speelde even snel als degelijk, overleefde de tijdnood en wist zo de winst binnen te halen waarna de 's Gravelanders in de late uurtjes met een 4-4 gelijkspel huiswaarts keerden. Donderdag de 28e is het jaarlijkse oliebollen toernooi, wilt u hieraan deelnemen, geef u dan tijdig op via Theo Kleinwoud, 6562295. Namens alle schakers wensen wij u prettige feestdagen en een zeer sportief 2007.

Patrick Kreuning
Ankeveen

bron
ing. bericht
foto
---
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief