WIJDEMEERSE WEBKRANT
Over de Programmaraad
Wijdemeren, zo 10 december 2006

In het basispakket dat Casema vanaf dinsdag aanbiedt zit een Engelse, Duitse, Franse, Italiaanse, Spaanse en een Turkse zender. De programmaraad besloot dat.

Er bestaat een Regionale Programmaraad Gooi- en Omstreken (RPGO), die dwingend aan de kabelexloitanten oplegt wat er in het basispakket van de exploitant aangeboden moet worden. Naast deze dwingende adviesbevoegdheid geeft de RPGO een vrijblijvend advies over het aanbod in het plus pakket. Op de website van Casema kunt u zien welke keuzen Casema voor Wijdemeren gemaakt (pdf) heeft, met name ten aanzien van het (vrijblijvende) Plus pakket.

Veel talen in het basispakket

De RPGO wil dat in ieder geval zoveel mogelijk West Europese talen in het basispakket zitten. Dus zijn BBC1, ZDF, Rai Uno, TV5 (Frans) en TVE (Spaans) geprogrammeerd in een voorlopig advies. Bovendien zit er een Turkse zender in Dat voorlopige dwingende advies geldt voor Laren, Blaricum, Eemnes, Huizen, Wijdemeren, Bussum, Naarden en Baarn. Hilversum valt niet onder de RPGO.

In het basispakket zit geen enkele commerciéle Nederlandstalige zender, met als gevolg dat de Wijdemeerse kijkers weliswaar hun talenknobbel kunnen scherpen aan het basispakket, maar er waarschijnlijk toch voor kiezen om het plus pakket aan te schaffen dat per 1 januari circa 2 euro duurder wordt dan het huidige standaardpakket.

Geen jongeren in RPGO

In de RPGO zitten leden die vanuit verschillende invalshoeken meeadviseren. Er zit niemand uit Wijdemeren in. Althans er staan twee vacatures genoemd bij Wijdemeren in de categorie "jongeren" en "kerk en levensbeschouwing", maar Wijdemeren schittert door afwezigheid. Opvallend is dat er in het geheel geen jongeren in de programmaraad vertegenwoordigd zijn. De ouderen daarentegen hebben twee vertegenwoordigers.

Advies te vinden op RPGO website

Het advies van de RPGO is te lezen op de website van de programmaraad. Via die site kan ook gereageerd worden op het voorlopige advies. Ook staat er een poll waar u uw stem kunt uitbrengen over het advies. Reageren kan ook per email (info@rpgo.nl) en per brief naar Postbus 47, 1260 AA Blaricum.

(En dan is er natuurlijk altijd nog TV via internet, via de schotel en via Digitenne... )

Als u als lezer van de WWK een uitgesproken oordeel heeft over het door de RPGO samengestelde basispakket, dan horen wij dat graag van u.

bron
WWK
foto
---
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief