WIJDEMEERSE WEBKRANT
Kaas op Markt Ankeveen
Ankeveen, zo 3 december 2006

Bruisend Ankeveen zet iedere week een marktkoopman of -vrouw van de Ankeveense Weekmarkt in het zonnetje. Vandaag gaat het over kaas.

Nieuw emailadres WWK: webkrant@wijdemeren.com!

ingezonden bericht

Kaas op de markt
30+ kazen populair

De familie Merkens komt uit Montfoort. De kaashandel is van zoon Sjaak ie de hele week elders in het land staat. De kaas betrekt hij van de Noord-Hollandse kazenleverancier.


De heer en mevrouw Merkens.

Om hun zoon te helpen staan vader en moeder zaterdags op de markt in Ankeveen. Ze worden vaak door andere familieleden geassisteerd. 'Een zoon, een broer, we kunnen allemaal bijspringen', vertelt de heer Merkens die in het dagelijks leven verzekeringsinspecteur is voor de land en tuinbouw. Dat is heel ander werk en daarom vindt hij dit kaasverkopen wel erg leuk. Zijn vrouw ook, die vind het heerlijk. 'Het is ook zo gezellig, zegt ze. 'Het is niet zo maar een markt hier, de mensen ontmoeten elkaar, kunnen even een kopje koffie drinken en gaan dan weer. Het zijn gezellige mensen, een fijne bevolking'. Wat ze in Ankeveen goed verkopen zijn de basis kazen. Vooral de Gouwenaar light 30+ is een topper en ook de kruidenkazen 30+ verkopen goed. Sinds kort is er zelfs een geitenkaas 30+.

'Mensen willen afvallen', zegt ze, 'dat merk je, en die 30+ kazen zijn dan toch veel minder vet'. Naast de basiskazen verkopen ze ook buitenlandse kaas, heerlijke boeren yochurt en in de wintermaanden is er rookworst, leverworst, boerenmetworst en wijn.

Bestellen

Voor het geven van relatiegeschenken is er van alles mogelijk. Telefonisch of per e-mail doet men een bestelling die de zaterdag erop kan worden afgehaald bij de kraam. Zo simpel is dat. De folder die in de kraam is te verkrijgen geeft er alle informatie over. Ook op www.kaasgeschenken.nl kan men er alles over lezen. Hier staan de meest verkochte geschenken en pakketten afgebeeld en worden omschreven. Alle denkbare variaties zijn mogelijk. Voor elk wat wils, van een kaasschaaf tot een luxe mand met diverse kaassoorten en extra ingrediënten zoals olijven, tapas, wijn, kaaskoekjes, etc.

Kaasrecept

Als we mevrouw Merkens tot slot nog naar een typisch kaasrecept vragen zegt ze: 'Ja met kaas kun je eigenlijk zo veel kanten op, een mooie kaasplank met een glas port na de hoofdmaaltijd is altijd heerlijk en dan is er natuurlijk de kaasfondue die men met stokbrood maar ook met groente kan combineren. Selderij, venkel, wortel enz. zijn heerlijke groenten om in de kaasfonduepan te hebben. Kaas heeft zo veel mogelijkheden.

Bruisend Ankeveen

bron
ing. bericht
foto
J. v. Ingen
auteur
Br. A'veen
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief