Rik Jungmann

Carole Denninger

Reactie
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Lelijkste Plek 5

Wijdemeren, 23 augustus 2006

De lelijkste plek van Carole Denninger staat aan het begin van de mooiste laan van Nederland. Het wachthuisje aan de Leeuwenlaan.

Eerdere berichten over deze plek:

Behoudt bank en bushokje 26-10-2005
Bushokje niet Slopen 2-11-2005
Bushokje wordt Kantoor 2-5-2006

Reactie

Geachte redactie,

Over uw oproep om de lelijkste plek van Wijdemeren in beeld te brengen hoefde ik niet lang na te denken. Het verpauperde, dichtgetimmerde en royaal van graffiti voorziene wachtgebouwtje aan de Leeuwenlaan in 's-Graveland is mij (en ik denk velen met mij) al meer dan een jaar een doorn in het oog. Elke keer als ik over die prachtige, door bomen omzoomde laan richting Hilversum rijd (of eruit terugkom) doet dat gebouwtje mij pijn aan mijn ogen én aan mijn hart.

De Curtevenne-stichting, waarvan ik bestuurslid ben, heeft zeker een jaar geleden al via een officiële brief haar hulp aangeboden bij het zoeken naar een constructieve oplossing en het vinden van een passende bestemming. Het beschermen van het karakteristieke dorpsgezicht en haar bebouwing is immers de hoofd-doelstelling van de Curtevenne-stichting.

Vroeger kreeg de stichting dit soort vervallen, maar historisch belangrijke panden voor 1 gulden aangeboden van de gemeente. Dat waren mooie restauratieprojecten waardoor binnen onze gemeente karakteristieke gebouwen, zoals de huizen Boomkens en huisje Dekker bewaard bleven.

Dat hadden wij nu wéér graag gedaan. Tot onze spijt moesten wij lezen dat het wacht- /electriciteitshuisje nu voor dat bedrag (1 euro !) aan een commercieel bedrijf gegund was. Jammer, jammer, jammer.

Wist de gemeente Wijdemeren dan niet van het bestaan van onze stichting??? Onze brief had daar toch aanleiding toe gegeven?
Hoe dan ook: er is al tijden lang niets meer aan het gebouwtje gedaan. De kommer en kwel druipt ervan af.

Het is een treurig visitekaartje van de gemeente Wijdemeren als je 's-Graveland- Kortenhoef komt binnenrijden over 'de mooiste laan van Nederland'.

NIET de beuk erin, maar de aannemer!

En een beetje gauw als het kan.....

Carole Denninger
Kortenhoef


De wekelijkse nieuwsbrief Half bewolkt Matige wind 21º Naar volgende bericht