Rik Jungmann

---

Wijdemeerse Webkrant
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Rondje Websites

Wijdemeren, 14 augustus 2006

Zo af en toe maken wij een virtueel wandelingetje langs de websites van de Wijdemeerse politieke partijen. Hoe actueel zijn die sites?

In de beoordeling van de actualiteit van de websites kunnen wij ons in de meeste gevallen beperken tot de homepage. Daat staat immers "het laatste nieuws" dat een partij te melden heeft. Een overzicht van de websites in oplopende actualiteit.

1

Met de website van Dorpsbelangen Loosdrecht zijn wij snel klaar. De partij heeft geen website.

2

De website van Groen Links bestaat, maar daar is alles mee gezegd. Op de site staat een emailadres van een contactpersoon. Slordig is dat gesproken wordt over de gemeente Wijde Meren. Terwijl we toch echt Wijdemeren heten.

3

D66 heeft de strijd opgegeven. Het laatste bericht is van 12 januari 2006. Er wordt trots melding gemaakt van het feit dat wethouder Yvonne Siemons op de lijst staat.

4

De PvdA legt op haar website uit dat de afdelingen van de kernen met ingang van 1 januari 2002 zijn samengevoegd als gevolg van de herindeling. In een bericht van 25 februari van dit jaar worden wij opgeroepen om op 7 maart PvdA te gaan stemmen. De tijd stond even stil bij de PvdA. Ties Hagen is nog wethouder en Lia Moote is fractievoorzitter.

5

De VVD is actueler. Het laatste bericht dateert van 10 mei. Het gevecht om het lijsttrekkerschap van Mark Rutte is nog in volle gang. De campagne voor de Provinciale Statenverkiezingen werpt zijn schaduwen vooruit. Het meest recente Wijdemeerse bericht dateert van 31 maart. Joep Frijdal is gekozen tot fractievoorzitter.

6

Nog veel actueler is de website van het CDA. Het laatste bericht dateert van 17 juli. Het CDA heeft de Stichting Sloep voorgedragen voor een vrijwllligersprijs. Er staan ook weblogs van twee raadsleden op. Jan van den Broeck en Esther Luijer zijn aan het webloggen geslagen. Het zomerreces heeft daar echter toegeslagen, want de laatste bijdrage van Jan van den Broeck is van 12 mei. Esther gaf haar laatste bijdrage op 8 juni.

7

Het actueelst is de website van Dorpsbelangen Wijdemeren. Op die website wordt het lokale nieuws op de voet gevolgd. Er is bijvoorbeeld een eigen fotoalbum over de paaltjesactie te vinden. Ook het persbericht van de gemeente van drie dagen geleden staat er.

De vormgeving van de site kan beter, want er staan wat teksten door elkaar heen, waardoor sommige knoppen het soms niet doen. De site heeft haar domeinnaam waarschijnlijk via een reclamesite, want bij het aanklikken komt er een reclame-pop under voor ringtones.

Maar, als om de inhoud en de Wijdemeerse actualiteit gaat, scoort deze website het hoogst.


De wekelijkse nieuwsbrief Regen Windstil 15º Naar volgende bericht