Rik Jungmann

---

Ingezonden Brief
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Wijdemeerse Vergadermeter

Wijdemeren, 7 augustus 2006

De VVD in Den Haag stelde voor om een vergadermeter aan te schaffen. Cor Koster maakte er zelf één. Gratis te downloaden van de WWK.

Op 31 augustus pikten wij uit Binnenlands Bestuur het idee voor een vergadermeter op. Dat inspireerde Cor Koster en Kees Haverkamp tot het maken van de enige echte authentieke Wijdemeerse vergadermeter.

Het wachten is nu op een liefhebber die de spreadsheet op een notebook zet, een lichtkrantje knutselt en dat tot een werkend geheel in elkaar sleutelt, opdat daarmee de originele Wijdemeerse real time vergadermeter een feit is. Bij de openigshamerslag start de klok. De euro's tikken door. Twee keer eh, eh zeggen en je bent een euro verder....

Met dank aan Cor en Kees :-)))

Ingezonden Brief

Wat kost een vergadering van de raad?

Onlangs werd op de WWK melding gemaakt van een vergadermeter waarmee men de kosten van een vergadering zou kunnen meten. Die bestaat nog niet, maar het artikel was voor mij aanleiding een opzet in Excel te maken (bijlage) waarmee men, door het invullen van slechts twee gegevens (soort vergadering en de duur ervan) kan berekenen wat een vergadering kost. De berekening wordt uitgevoerd op basis van de normbedragen zoals vermeld in de begroting 2006 bij een gemiddeld aantal aanwezigen.

Het blijkt dat een raadsvergadering van drie uur 4713 euro kost. Een commissievergadering met dezelfde duur is goedkoper: 2761 euro. Als men een uur korter vergadert (2 uur in plaats van 3 uur) bespaart men bij een raadsvergadering zo'n 1500 euro. Gemeenteraadsleden die hun mond open doen weten dus nu wat dat kost: 25 euro per minuut.

Cor Koster
met dank aan Kees Haverkamp


Cor Koster maakte, met door Kees Haverkamp aangeleverd basismateriaal, een heuse vergadermeter. Een Excel-spreadsheet. Vul in of het een raads- of een commissievergadering is. Vul de duur in minuten van de vergadering in en... Presto! De kosten van de vergadering in euro's.

Klik hier om de spreadsheet te dowloaden.


De wekelijkse nieuwsbrief Zwaar bewolkt Bewolkt Half bewolkt Zonnig Matige wind 22 Naar volgende bericht