Rik Jungmann

Europa Technologies

Google Earth
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Zoom eens in op je huis

Wijdemeren, 27 april 2006

Carel Ris uit Kortenhoef bezocht Google Earth. Dat is een website waar de hele wereld in kaart is gebracht. Wat doe je dan? Je gaat naar Wijdemeren.

Delen van Google Earth bestaan uit oudere kaarten die wat minder scherp zijn. Maar die worden vervangen door nieuwe uiterst scherpe kaarten. Carel keek op de nieuwe scherpe kaart naar Oud Kortenhoef. Wat zag hij? Het terras van Jan en Alleman ligt er vrolijk bij. (De foto is verkleind.)

Reactie


Foto: Europa Technologies / Google Earth.
Rechtsonder het Oude Kerkje met daarachter de begraafplaats.
In het midden het terras van Jan en Alleman.

Beste redactie,

Zijn jullie bekend met Google Earth ( http://earth.google.com/ ). In dit programma is de hele wereld "inzoombaar" vanuit de satelliet te zien. Het grootste gedeelte van de foto's is van vrij lage resolutie, bij inzoomen gaan al gauw details verloren. Er worden echter steeds meer hoge resolutie beelden toegevoegd, in Nederland was tot nu toe met name Rotterdam goed te zien. Volgens een Rotterdamse kennis van me kan hij zijn buurvrouw in de achtertuin zien liggen. Kan ook aan zijn levendige fantasie zijn... ;-)

Sinds vorige week zitten ook foto's van een ruim gebied rond Amsterdam in het bestand. Helaas is niet de hele gemeente Wijdemeren hi-res afgebeeld, maar bijvoorbeeld praktisch heel Nederhorst is haarscherp te zien. Ook het grootste gedeelte van de Ankeveense Plassen en een stukje Kortenhoefsedijk (zie afbeelding, het kerkje onderin) zijn scherp.

mvg,
Carel Ris
Kortenhoef


De wekelijkse nieuwsbrief Zonnig Windstil 17º Naar volgende bericht