Rik Jungmann

---

Wijdemeerse Webkrant
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Hans Hagen op School

Kortenhoef, 28 september 2005

De jeugdschrijver Hans Hagen uit Kortenhoef bezoekt de basisscholen in Ankeveen en Kortenhoef.

Persbericht

Hans Hagen leest voor tijdens Kinderboekenweek

Tijdens de Kinderboekenweek brengt de bekende Kortenhoefse schrijver Hans Hagen een reeks bezoeken aan de vier basisscholen in Kortenhoef en Ankeveen. Dit stelt de kinderen in staat om persoonlijk kennis te maken met de schrijver van boeken als Jubelientje, Het gouden oog en De dans van de Drummers. De bezoeken worden georganiseerd door Kunst aan de Dijk, dat dit jaar 25 jaar bestaat.


Hans Hagen

Afrika

Van woensdag 5 tot en met zaterdag 15 oktober wordt de Kinderboekenweek 2005 gehouden. Het motto is De Toveracademie – Boeken vol magie. Magie is voor Hans Hagen geen vreemd onderwerp. Een groot aantal van zijn boeken speelt zich af buiten Europa, onder meer in Afrika. De verhalen zijn vaak spannend, verrassend en exotisch. Dat geldt ook voor het boek dat Hans als uitgangspunt voor de bijeenkomsten in Kortenhoef en Ankeveen neemt: De Dans van de Drummers. Het verhaal speelt zich af in Ghana en gaat over meesterdrummer Dudu Addi en zijn leerlingen. Hans Hagen kreeg hiervoor de Gouden Griffel 2004.

Schoolbezoeken

Tijdens de Kinderboekenweek brengt Hans Hagen een bezoek aan de vier basisscholen in Kortenhoef en Ankeveen: Antonius-, Curtevenne-, Regenboog- en Lokinschool. Deze bezoeken zijn speciaal bedoeld voor de groepen 7 en 8. Tijdens de bijeenkomsten kunnen leerlingen vragen stellen, luisteren naar de verhalen van Hans en dia’s van zijn reis naar Ghana bekijken.

Jubileum

De schoolbezoeken worden in samenwerking met de scholen georganiseerd door Kunst aan de Dijk, dat haar 25-jarig jubileum viert. Onder het motto '25 jaar jong' organiseert Kunst aan de Dijk dit jaar een aantal bijzondere evenementen, naast de bekende concer-ten en de jaarlijkse tentoonstelling. Voor meer informatie zie www.kunstaandedijk.nl.


De wekelijkse nieuwsbrief Half bewolkt Harde wind 16º Naar volgende bericht