Rik Jungmann

Rik Jungmann

Reactie
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

P-verbod Genegeerd

Kortenhoef, 28 oktober 2005

Op de Zuidsingel bij de Antoniusschool wordt het ingestelde parkeerverbod stelselmatig genegeerd. De familie Van der Laan vindt het een gevaarlijke situatie.


De nieuwe situatie.
Links dwarsparkeren, rechts een parkeerverbod. Op sommige tijdstippen (halen en brengen) staat het rechts vol met auto's.

Hier begint de versmalling van de weg. Midden op de foto een auto die met zijn neus tegen het zebrapad en in de strook met het parkeerverbod staat.

Na de realisatie van de Antoniusschool en nieuwbouwwijk La Traviata, aan de Zuidsingel in Kortenhoef, is weg weg sterk versmald. Om voldoende parkeerplaatsen voor de nieuwe bewoners te creëren zijn er dwars op de rijrichting parkeerhavens aangelegd en is er aan de overkant een parkeerverbod ingesteld. Dat parkeerverbod wordt veelvuldig genegeerd.

Reactie

P-verbod Zuidsingel

Gisterenavond kwam ik rond 18.16 uur de Zuidsingel in Kortenhoef oprijden.
En, zoals vele avonden, kon ik bijna de straat niet inrijden.
Aan de linkerkant staan de auto's keurig in de parkeerhavens maar aan de rechterkant staat ze ook geparkeerd ondanks het (tijdelijke?) parkeerverbod aan die kant van de straat. Omdat je niet even aan de kant kan voor tegemoetkomend verkeer moet je wachten totdat er van de andere kant niets aan komt rijden.

Ik heb volledig begrip voor de inwoners die zo graag zo dicht mogelijk bij hun huis willen parkeren maar het is totaal onoverzichtelijk geworden. Iedere keer dat ik daar rij vrees ik dat ik een overstekend kind (dat wil oversteken naar de Antoniusschool) over het hoofd zie en ik kan niet meer uitwijken vanwege de geparkeerde auto's.

Wat is nu het nut van het parkeerverbod als zoveel mensen het negeren? Moeten er eerst ongelukken gebeuren?

Met vriendelijke groet,
Fam. van der Laan
Kortenhoef


De wekelijkse nieuwsbrief Zonnig Matige wind 19º Naar volgende bericht