Rik Jungmann

---

Wijdemeerse Webkrant
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Schoolschaak Kortenhoef

Kortenhoef, 7 oktober 2005

Eergisteren werd in Kortenhoef het eerste schoolschaaktoernooi in Wijdemeren gehouden.

Ingezonden Bericht

SCHOOLSCHAAK 2005

Op woensdag 5 oktober, de dag na dierendag was het de dag van de paarden, de schaakpaarden wel te verstaan. Op de Regenboogschool te Kortenhoef vond het eerste schoolschaaktoernooi in de gemeente Wijdemeren plaats.

Er was gekozen voor een beginnende opzet in Kortenhoef en mocht dit bevallen dan zouden volgend jaar ook de scholen uit Loosdrecht en Nederhorst benaderd worden.

Van de drie scholen uit Kortenhoef, de Curtevenneschool, de St. Antoniusschool en de Regenboogschool waren twee viertallen naar de Regenboog gekomen om een sportieve strijd aan te gaan. Inzet was de wisselbeker.

De middag werd geopend door wethouder Willem Neef. Deze hield een korte toespraak waarin hij de kinderen vertelde niet te kunnen schaken maar op aanwijzing van Michael Merien, eerste-bord-speler van het eerste team van de Curtevenneschool wist hij toch een openingszet te volbrengen. Wie weet smaakt het naar meer en komt hij nog eens een avondje op de schaakclub kijken.

Het werd een spannende middag waarin de kinderen enthousiast kwamen vertellen wanneer ze gewonnen hadden. En dat schaken geen mannensport is bleek wel uit het redelijk grote aantal meisjes dat aan de middag deelnam. Op de Regenboog was de afgelopen jaren schaakles gegeven in de naschoolse opvang. Dat was te merken ook, zij wonnen overtuigend. In de laatste ronde ging het er alleen om of nu het eerste, dan wel het tweede team kampioen zou worden, want die zaten elkaar aardig op de hielen zoals ook zal blijken uit de eindstand.

De eindstand was

  1. Regenboog 1, 7 wedstrijdpunten, 12.5 bordpunten.
  2. Regenboog 2, 7 wedstrijdpunten, 11.5 bordpunten.
  3. St. Antonius 2, 5 wedstrijdpunten, 10.5 bordpunten.
  4. Curtevenne 2, 2 wedstrijdpunten, 6 bordpunten.
  5. St. Antonius 1, 2 wedstrijdpunten, 5.5 bordpunten.
  6. Curtevenne 1, 1 wedstrijdpunt, 2 bordpunten.

Bijzondere vermeldingen waren er voor zowel Harm van Eekeren, Rubik Babadzjanjan, Jeroen Benthem, Jasper Verwoerd en Michael Verheul, die allen hun 4 partijen wisten te winnen. Behalve Jeroen (St. Antonius 2) kwamen alle verdere 100% scoorders van de Regenboog.

Anna van Erp (St. Antonius 2) deed het van alle meisjes het beste, zij scoorde 2.5 uit 4.


De wekelijkse nieuwsbrief Zonnig Windstil 19 Naar volgende bericht