Rik Jungmann

Douwe van Essen

Reactie
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Ankeveen bestaat!

Ankeveen, 5 oktober 2005

Ankeveen is geen 's-Graveland. Ankeveen is Ankeveen. In de sociale structuurvisie van Wijdemeren bestaat Ankeveen niet. In Ankeveen zijn ze daardoor van de kaart. Ankeveen wil op de kaart.

Tijdens het dorpsbezoek op 27 mei van dit jaar vroeg oud-wethouderen Ankevener Jaap Beemsterboer of de tekst op dat bord op de parkeerplaats met "Welkom in 's-Graveland" vervangen kon worden. Op 9 september herhaalde hij die vraag in de WWK. Toch staat het er nog steeds.

Reactie

Ankeveen op de Kaart


Nelleke Schenkkan en Gé Leurs op de bres voor het jongerenwerk Ankeveen tijdens de weekmarkt afgelopen zaterdag.

Beste Rik,

'Ankeveen op de Kaart' is een rake titel voor je stukje over het ontbreken van Ankeveen in de Sociale Structuurvisie van bureau Hopman-Andres (in opdracht van het college van B&W!). Persoonlijk denk ik, dat het allemaal komt doordat vele jaren na het verdwijnen van de gemeente 's-Graveland die naam nog steeds de plattegrond in het hartje van Ankeveen domineert.


Hartje Ankeveen: Welkom in 's-Graveland...

En je moet wel héél dichtbij gaan staan en lang turen om de plaatsnaam Ankeveen te kunnen ontdekken. Nu doppen Ankeveners doppen doorgaans hun eigen boontjes wel, maar dat wil toch niet zeggen dat de gemeente daar ook maar gemakshalve vanuit mag gaan!

Gelukkig maar, dat er in Ankeveen altijd weer mensen opstaan die opkomen voor de belangen van hun dorp. En ook nu weer is Nelleke Schenkkan dé contactpersoon voor deze aktie naar het gemeentebestuur. Op de bruisende zaterdagmarkt had ze mooi een aantal vliegen in één klap kunnen slaan toen burgemeester Don Bijl met zijn echtgenote daar tussen het publiek opdook. Maar Nelleke stond op het podium voor de promotie van het jeugdwerk in Ankeveen en de handtekeningenaktie is nog in volle gang, dus vindt de aanbieding pas in december plaats, tijdens de gemeenteraadsvergadering.


Links burgemeester Don Bijl en zijn echtgenote, rechts,
op de zeepkist, Nelleke Schenkkan.

Jammer, het had zo leuk kunnen zijn zo vlak voor die plattegrond met het vage Ankeveen en het prominente 's-Graveland...

Met vriendelijke groet,
Douwe van Essen.


De wekelijkse nieuwsbrief Bewolkt Windstil 13 Naar volgende bericht