Rik Jungmann

---

Gooi- en Eemlander
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Mijndens Blok in Actie

Loosdrecht, 25 november 2005

Aan de Bloklaan in Loosdrecht ligt recreatiecentrum Mijnden. De naaste buren wonen in Loenen. Op Mijnden vindt een herstructurering plaats, maar de buren weten van niets.

Actiecomité Mijndens Blok.

De buren van de Bloklaan en de Mijndensedijk, verenigd in het Actiecomité Mijndens Blok, stelt in een boze brief dat ze herhaaldelijk aan de gemeente Wijdemeren verzocht hebben om informatie over de plannen te geven, maar daar geen reactie op kregen. "Wij blijven verstoken van informatie en krijgen op geen enkele brief antwoord." :stelt de Actiegroep vandaag in de G&E.

Omdat zij niet op de hoogte zijn gesteld, zijn ze ook niet door Wijdemeren in staat gesteld om een bezwaarprocedure te starten, vinden zij.

De zorg over de herinrichting van Mijnden betreft intensivering van het gebruik van het centrum en het afgraven van grond, waardoor er meer water komt, dat dan bevaren wordt. De bewoners zijn bang voor geluidsoverlast van bootjes en een waardedaling van hun eigendom, als gevolg daarvan. Ook denken zij dat hun privacy aangetast zal worden.

Vergunningen afgegeven?

De herinrichting van Mijnden valt onder de verantwoordelijkheid van de wethouders Wim Neef (Ruimtelijke Ordening) en Yvonne Siemons (Toerisme en Recreatie). Wethouder Siemons wil niet reageren op de boze brief vooraleer zij daarover een ambtelijk advies heeft ontvangen. Uit het stuk in de G&E kan opgemaakt worden dat er mogelijk al werkzaamheden op het terrein van Mijnden zijn uitgevoerd, zonder dat daarvoor een vergunning is afgegeven door Wijdemeren.

De ingrijpende plannen met Mijnden moeten er voor zorgen dat het terrein geheel gerenoveerd wordt en dat recreatie an water beter samen zullen gaan. Het gaat om een langjarig project dat doorloopt tot 2013.

Antwoord komt.

De bewoners kunnen er zeker van zijn dat zij antwoord krijgen op hun brief. Wethouder Siemons beloofde dat in de krant.


De wekelijkse nieuwsbrief Regen Zware storm Naar volgende bericht