Rik Jungmann

De Molen

Wijdemeerse Webkrant
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Trouwen in De Molen

Ankeveen, 9 november 2005

Ankeveners kunnen na vijdtig jaar weer in het eigen dorp trouwen. De gemeente heeft De Molen aan de Loodijk aangewezen als trouwlocatie.

De gemeente streeft er naar om in alle voormalige gemeenten een trouwlokatie te vinden om huwelijken in het eigen dorp mogelijk te maken. Loosdrecht is al ruim voorzien. Daar kan op Eikenrode en op Kasteel-Museum Sypesteyn getrouwd worden. In 's-Graveland kon dat in het voormalige gemeentehuis, maar daar is een eind aan gekomen door de verkoop van Westerveld.

Nu is er een trouwlocatie voor terug gekomen in De Molen in Ankeveen. In Nederhorst den Berg is nog geen trouwmogelijkheid. Uiteraard kan er ook (eventueel zelfs gratis) getrouwd worden in het voormalige Knorr-gebouw in Hilversum, maar dat blijkt weinig aantrekkelijk te zijn voor verliefde stellen.

Persbericht

Restaurant De Molen in Ankeveen nieuwe trouwlocatie in Wijdemeren

Restaurant en Partycentrum De Molen in Ankeveen is aangewezen als nieuwe trouwlocatie in Wijdemeren. De gemeente is al lange tijd op zoek naar trouwlocaties in de verschillende kernen van Wijdemeren. De Molen bleek hiervoor zeer geschikt te zijn. Vanaf 15 december wordt de locatie officieel in gebruik genomen.

De Molen, Loodijk 30 in Ankeveen, bestaat uit twee gedeelten: een molen en een partycentrum. Het is een goede aanvulling op de reeds bestaande trouwlocaties: kasteelmuseum Sypesteyn, landgoed Eikenrode en het gemeentehuis aan de Rading. Het kasteel en landgoed zijn buitenlocaties met een luxueuze uitstraling, De Molen en het partycentrum hebben een meer Oudhollandse sfeer.

De locatie voldoet aan de eisen die de gemeenteraad stelt: er zijn goede algemene faciliteiten, de bereikbaarheid is goed, er is voldoende parkeergelegenheid en de bereikbaarheid voor gehandicapten is uitstekend.


De wekelijkse nieuwsbrief Bewolkt Windstil 11 Naar volgende bericht