Rik Jungmann

Kasteel-Museum Sypesteyn
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 ...

Sypesteyn weer Open

Loosdrecht, 14 maart 2005. Museum en prachtige kasteeltuin zijn vanaf zaterdag 26 maart weer te bezichtigen voor de ware cultuur- en natuurliefhebber.

Persbericht

Kasteel-Museum Sypesteyn opent haar deuren!

Museum en prachtige kasteeltuin zijn vanaf zaterdag 26 maart weer te bezichtigen voor de ware cultuur- en natuurliefhebber.

Kasteel Museum Sypesteyn staat vooral bekend om de prachtige kunstverzameling van Jonkheer C.H.C.A van Sypesteyn. Het kasteel waar de jonkheer woonde en werkte is gevuld met bijzonder antiek waaronder schilderijen, glaswerk, meubelen, klokken, sculpturen en porselein. Ook de kasteeltuin is een bezoek meer dan waard. Jonkheer van Sypesteyn heeft met het ontwerp een historische stijltuin willen imiteren, met onder andere een slottuin, doolhof en een boomgaard, gescheiden door de typische hagen, grachten en siersmeedijzeren hekken die een stijltuin kenmerken. Het fraai aangelegde park is ruim vijf hectare groot.

Gedurende het paasweekend (26, 27 en 28 Maart) zal er een high tea op Kasteel Museum Sypesteyn geserveerd worden. Een wandeling door de prachtige tuinen en heerlijk genieten van een geurig kopje thee met alles wat een echte Engelse high tea zo bijzonder maakt zorgen voor een aangename middag. Voor de high tea wordt u om 14.00 uur verwacht, zodat u naar keuze voor- of achteraf met een rondleiding het kasteel kunt bezichtigen. De "tea" wordt geserveerd vanaf 14.00 uur tot 16.00 uur. Wij verzoeken u van tevoren te reserveren.

De prijs van een high tea (inclusief rondleiding en toegang tot de kasteeltuinen)
bedraagt 22,50 per persoon. Voor reservering kunt u bellen naar: Kasteel Museum Sypesteyn tel. nr.: 035-5823208 of per e-mail via: info@sypesteyn.nl.

Bezoek ook eens onze website: www.Sypesteyn.nl


De wekelijkse nieuwsbrief Half bewolktWindstil8 Naar volgende bericht