Rik Jungmann

Rik Jungmann

Wijdemeerse Webkrant
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Max is gehuldigd!

Wijdemeren, 18 mei 2005

In aanwezigheid van veel pers werd Max de Boer met zijn familie vanmiddag om 13.00 uur ontvangen door burgemeester Don Bijl.


Burgemeester Don Bijl, Max en Nanda de Boer uit Nederhorst den Berg

Vanavond op TV

Het zal niet vaak zo'n gezellige feestelijke drukte zijn op de kamer van burgemeester Don Bijl. Op tafel stond een schaal met snoepgoed. Kinderen renden in en uit de kamer. De pers verdrong zich om de beste citaten te noteren en de mooiste opnamen te maken. Er waren twee TV ploegen. Eén van SBS6 (Hart van Nederland) en één van RTV-NH. Verder waren er veel fotografen en schrijvende pers. Ongetwijfeld zullen de nieuwsrubrieken er vanavond en de kranten er morgen aandacht aan schenken.


Vader de Boer met dochter Isa,
geinterviewd door RTV-NH.

Jip staat de pers te woord.

De A N W B

Dat alles ter ere van Max de Boer die op de A28 de auto van zijn moeder in bedwang hield toen deze bewusteloos raakte achter het stuur. Burgemeester Bijl zei dat hij blij was dat er nu ook eens positief nieuws is en veel aandacht krijgt. Nadat de hele familie bij hem aan tafel had plaatsgenomen vroeg Don Bijl aan Max om nog eens te vertellen wat er gebeurde. "We reden op de A28. Mijn zusje riep dat het niet goed was met Mama. Ik greep het stuur. Ik raakte wel de vangrail en twee paaltjes en kwam tot stilstand in de bosjes. Daarna waren en mensen die belden met de A N W B en de politie." "Ben je erg geschrokken?" :vroeg Don Bijl. "Ja eerst wel, maar nu gaat het weer goed."

Moeder Nanda de Boer vertelde dat zij plotseling weg raakte en weer bij kwam toen ze met de auto in de bosjes stond. De zusjes Jip en Isa deden tijdens het gesprek af en toe ook hun duit in het zakje, want zij hadden alarm geslagen.


Don Bijl heeft er echt plezier in.

Isa ziet het allemaal met verbazing aan.

Max en de media

Max bleek zich als een vis in het water te voelen tussen al die media. Nadat hij door SBS geinterviewd was kwam RTV-NH aan de beurt. Hij informeerde even welk van de twee programma's het belangrijkste is, wat de nodige hilariteit in de kamer veroorzaakte.


SBS6

RTV-NH

Burgemeester Don Bijl had een passend cadeau bedacht. Het hele gezin mag op kosten van de gemeente een dag lang naar een speelpark. Max informeerde nog even voor de zekerheid: "Met hoeveel personen?". "Nou met het hele gezin." : antwoordde Don Bijl. "Mag mijn beste vriendje ook mee?" Don Bijl hoefde daar niet over na te denken. "Je vriendje mag ook mee."

Nanda de Boer vertelde dat de buurt hartverwarmend op het bijna-ongeluk had gereageerd. "Overal de vlag uit, positieve reacties van buren en vrienden. Geweldig!" Max voegde toe: "En de mensen kennen mij nu. Ze zeggen allemaal 'Hallo Max'"


Bekende Nederlander: Max de Boer (9 jaar)

Helden

Aan burgemeester Bijl werd gevraagd of het vaak voorkomt dat hij een held ontvangt. "Nee, dat gebeurt niet zo vaak. Ik heb het één keer eerder meegemaakt. Een jongen van veertien, die een vrouw van de verdrinkingsdood had gered."


De wekelijkse nieuwsbrief Half bewolkt Windstil 15º Naar volgende bericht