Rik Jungmann

---

Persbericht
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Kunstronde Vecht & Plassen

Wijdemeren, 16 mei 2005

Volgend weekend, op 21 en 22 mei, wordt de Kunstronde Vecht & Plassen gehouden. U kunt dan een rondje in ons plassengebied maken en tussenstops maken om kunst te bewonderen.

De kunst in Wijdemeren bloeit als nooit tevoren. Dit weekend wordt de Kunstroute georganiseeerd. Volgend weekend kunt u een andere route nemen met andere kunst. De Kunstronde Vecht & Plassen vindt dan plaats.

Persbericht

De Vlag uit voor de Kunstronde Vecht & Plassen.

Zaterdag 21 mei en zondag 22 mei is het weer Open Kunsthuis in ons prachtige waterrijke gebied. Tussen 11.00 en 17.00 uur kunt u kennis maken met liefst 20 kunstenaars/galeries op een prachtige route die gemarkeerd wordt door Vlaggen van de Kunstronde. Dus, waar een Vlag hangt, daar hangt Kunst!

Pak dat weekend de fiets, motor, auto, boot of de skeelers, wandelschoenen of autoped en doe de Kunstronde. Mooiere weekendbesteding kunt u zich niet wensen. Natuur èn cultuur, recreatie en educatie. Er is heel wat te bewonderen (en te kopen uiteraard). Schilderijen in vele technieken, zeefdrukken, etsen, beelden in steen en brons, keramiek, sieraden…enfin, teveel om te noemen, meer dan genoeg voor een mooi dagje uit.

Een Schilderachtige route van dertig kilometer.

De route die door het Bestuur van de Kunstronde is uitgezet, voert door een van de meest schilderachtige gebieden van ons land, waar niet voor niets sinds jaar en dag zoveel kunstenaars wonen en werken. We noemen de dorpen 's Graveland, Kortenhoef, Loosdrecht, Tienhoven, Maarssen, Breukelen, Nieuwersluis, Loenen, Vreeland, met de plassen, watertjes en natuurlijk die ongeëvenaarde Vecht. Een gebied van schoonheid en authenticiteit. Niet voor niets trekt deze Kunstronde Vecht & Plassen jaarlijks vanuit geheel Nederland enthousiaste bezoekers – en kunstkopers!

Want dat is het boeiende van dit evenement: het is tevens een “ontdekkingsronde” in de kunst en menigeen vindt in dit weekend het kunstwerk dat gelukkig maakt!

Kunstronde Vecht en Plassen, zaterdag 21 en zondag 22 mei. Informatie folders met routebeschrijving zijn verkrijgbaar bij alle deelnemers, te herkennen aan de vlag van de Kunstronde. Ook te downloaden van de site www.KunstRonde.nl

Deelnemers:

Hansje Aalvoet, Wendy Alblas, Adriaan van den Berk, Claartje Borren, Nettie Falke Brugman, Marjolein Boereboom, Rob en Stefanie de Haan, Manja Jordans, Will Kellermann, Joan Lichtenbelt, Liesbeth Romeijn, Hans Rijpma, Sia Thijs Vissers, Ans Schutten, Marion Veldman, Judith Vernhout, Louis de Vocht, Galerie Gooilust, Galerie Re-Vue, Landgoed Eikenrode


De wekelijkse nieuwsbrief Zwaar bewolkt Half bewolkt Matige wind 15º Naar volgende bericht