Rik Jungmann

Rik Jungmann

Wijdemeerse Webkrant
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Jaarmarkt toch Druk

's-Graveland, 8 mei 2005

Gisteren werd in 's-Graveland de jaarmarkt gehouden. Flinke regenbuien, temperaturen van rond de tien graden en harde windstoten. Toch was het druk.

Meestal is het lekker weer tijdens de Jaarmarkt in 's-Graveland. Dit jaar was dat anders. Het was koud. Er waren harde windstoten en forse regenbuien wisselden af en toe de zon af. Niet erg uitnodigend dus. Toch was het een gezellige drukte. Een klein beetje was de herkomst van de Jaarmarkt van de vroegere Veemarkt nog te zien in het feit dat er paarden en ponies stonden.

Op het grasveld bij de tent stonden een aantal kermisattracties. De braderie liep van de Sindsbrug tot het voormalige gemeentehuis. Naast de gebruikelijke kramen met kleding, etenswaren, snuisterijen, meubelen, planten, etc. gaven ook een aantal lokale verenigingen acte de présence, zoals de KKV (konijnenfokvereniging), het CDA en nog enkele andere.


Aanhangers van de SV 's-Graveland trotseerden de kou.

Ieder jaar lopen er opvallende verschijningen rond op de markt, zoals dit keer deze steltloper met een dame vermomd als marionet.


De wekelijkse nieuwsbrief Sneeuw Regen Zwaar bewolkt Half bewolkt Harde wind 12º Naar volgende bericht