Rik Jungmann

Douwe van Essen

Wijdemeerse Webkrant
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Palingroken op 3 september

Kortenhoef, 12 juni 2005

Op zaterdag 3 september is Kortenhoef weer het hart van palingrokend Nederland. 's Middags het Nederlands Kampioenschap en 's avonds de traditionele gondelvaart.

Persbericht

Nederlands Kampioenschap Palingroken

De Stichting Vechtplassen Palingrook Commissie (VPC) organiseert op zaterdag 3 september 2005 voor de twaalfde maal het Nederlands Kampioenschap Palingroken te Kortenhoef.

De wedstrijd vindt plaats op de karakteristieke Kortenhoefsedijk van het schilderachtige dorp.

Kortenhoef is een meer dan duizend jaar oud veendorp (in 1156 nog Curtevenne) met een rijke visgeschiedenis. Oudere Kortenhoevers, die zeker op 3 september acte de présence zullen geven, kunnen prachtige verhalen vertellen over het palingvangen en –roken in grootvaderstijd. Na het succes in 2004, waar 109 palingrokers de strijd streden en Bart Kay uit Den Oever de eerste prijs behaalde, worden ook dit twaalfde jaar weer een honderdtal palingrokers verwacht. Vorig jaar kwamen tienduizend bezoekers naar Kortenhoef.

Wedstrijd

De wedstrijd zal rond 12.00 uur beginnen en de prijsuitreiking zal rond 17.00 plaatsvinden in de Oude School aan de Kortenhoefsedijk,. Dit jaar zal de jury o.l.v. Wim Kozijn, oud-burgemeester van 's-Graveland bestaan uit meesterkok Erik de Boer van het sterrenrestaurant ‘De Nederlanden'te Vreeland, Maarten Mens namens het Nederlands Visbureau, en enkele deskundigen.

Naast de wedstrijd zal vanaf 12.00 uur een kleine, creatieve braderie op de Kortenhoefsedijk plaats vinden en 's avonds om 21.00 de traditionele gondelvaart. Het geheel wordt feestelijk omlijst met muzikale optredens.

Mocht u het NK Palingroken willen bijwonen, dan kunt u zich opgeven via de website van de VPC.

Het organiseren van het kampioenschap is alleen mogelijk dankzij tientallen vrijwilligers en de volgende sponsors:
Hoofdsponsors: Het Nederlands Visbureau te Rijswijk, Schipper Bouwbedrijf te Hilversum, Drukkerij Brugemann BV te Hilversum, Auto Classica te Nederhorst den Berg.
Sub-sponsors: Kamphuis&Berghuizen accountants te Hilversum, MG timmerbedrijf te Kortenhoef, Scheepswerf Schreur punterbouw te Giethoorn, Wunderman te Amsterdam, Earforce BV te Amsterdam, Hoogstege&Partners accountants te Putten, Jachthaven Maarten Fokke te Kortenhoef , Multi Smoke te Amsterdam, Giele Groep BV te Almere en vele kleine sponsors.


De wekelijkse nieuwsbrief Bewolkt Matige wind 15º Naar volgende bericht