Rik Jungmann

Douwe van Essen

Gooi- en Eemlander
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Kreemerschool weer Pico Bello

Nederhorst den Berg , 16 juli 2005

Op 18 december 2003 besloot de raad om de Meester Kreemerschool in Nederhorst niet opnieuw te bouwen, maar op te knappen. Het resultaat van dat besluit werd gisteren afgerond.

Op 18 december 2003 werd de inspraak voor de burgers, voorafgaand aan de raadsvergeadering, gebruikt door Cees Stalenhoef, de directeur van de Kreemerschool. Zijn schoolgebouw lekte, stonk en was onveilig betoogde hij toen. Het liefst zag hij nieuwbouw, maar eventueel zou het gebouw ook opgeknapt kunnen worden. Hoe dan ook, er moest iets gebeuren.


Directeur Cees Stalenhoef tijdens de inspraak op 18 december 2003.

Tijdens dat raadsdebat tekende zich enige tijd een meerderheid af voor een motie van de PvdA waarin nieuwbouw in combinatie met sociale woningbouw voorgesteld werd. Op het laatste moment haalde die motie geen meerderheid omdat DBL verdeeld stemde. En dus werd de school de afgelopen tijd opgeknapt.

Gebouw en Plein nu af

Het gebouw werd in de nieuwe staat al in november opgeleverd. De afgelopen maanden werd het schoolplein geheel gerenoveerd. Er kwam een nieuw hek en nieuwe speeltoestellen. Bij de opknapbeurt van het schoolplein hebben de ouders van leerlingen van de school flink geholpen. Om dat Jan Vos sierbestrating ook flink had bijgedragen, mocht Vos samen met Annika de Graaf uit groep zes als laatste tegel het inmiddels beroemde lieveheersbeestje leggen, waarmee de klus geklaard was en de Meester Kreemerschool er weer picobello bij staat.


De inmiddels bekende stoeptegel.


De wekelijkse nieuwsbrief Half bewolkt Windstil 23 Naar volgende bericht