Rik Jungmann

Douwe van Essen

G&E
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 ...

Bouwen in Nederhorst

Nederhorst den Berg, 4 januari 2005. Wijdemeren wil in Nederhorst den Berg honderdzestig woningen gaan bouwen, verdeeld over de huidige sportvelden en het ponyweitje aan het Googpad.

De G&E opent het regiokatern vandaag met een knallende kop over de nieuwbouw in Nederhorst. Wijdemeren wil daar 160 woningen gaan bouwen. vijfentwintig moeten er op het ponyweitje aan het Googpad komen. De rest moet aan de zuidkant van Den Berg komen, op de plek waar nu de Sportclub Nederhorst huist. Dit plan heet al lang in het spraakgebruik het plan "Overmeer-Zuid". (Zelfs al in de tijd dat Wijdemeren nog niet, maar het plan al wel, bestond.)

De Sportclub moet inschikken en zal twee of drie velden overhouden. De tennissers blijven waar ze nu zitten.


Wethouder
Wim Neef

Dit alles is te lezen in een structuurschets die in opdracht van het college van B&W is gemaakt. Wethouder Wim Neef wil dat sporthal De Blijk blijft staan waar hij nu staat, vanwege de functie de de hal voor het hele dorp vervult. Hij denkt dat de woningen er over een jaar of vijf, zes kunnen staan als alle onderhandelingen goed aflopen en de procedures afgerond zijn.

De wekelijkse nieuwsbrief BewolktHarde wind Naar volgende bericht