Rik Jungmann

Prov. NH/De Molen

Gooi- en Eemlander
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 ...

Loodijk opgetild

Ankeveen, 21 februari 2005. Na jaren van praten schijnt het nu toch te gaan gebeuren. Eddy de Paepe schrijft in de Gooi dat de Loodijk nabij De Molen nog dit jaar verplaatst en opgetild wordt.

De plannen zijn al een jaar of tien oud. In het kader van de z.g. ecologische hoofdstructuur wil men het Naardermeer verbinden met het Ankeveense poldergebied. Met die verbinding moeten dieren van het ene naar het andere gebied kunnen lopen, zonder de provinciale weg (N236) te hoeven oversteken.


Gedeputeerde
Patrick Poelmann (D66)

Vorig jaar zette gedeputeerde Patrick Poelmann de plannen weer actief op de agenda door er vijf miljoen euro in te willen stoppen.

De Loodijk/Gooilandse Weg wordt op twee plaatsen op palen gezet en verbreed. Het wild kan onder de weg door van het ene naar het andere gebied lopen. De ene plaats waar deze operatie plaats vindt is voorbij De Molen, richting Weesp. De andere plek is tussen de afslag Ankeveen en het bedrijventerrein De Slenk. Op beide plaatsen komt de weg op palen te staan, circa drie meter boven het maaiveld. Bovendien worden de beide rijbanen 10 meter van elkaar gescheiden om onder het viaduct voldoende licht door te laten voor plantengroei.


Restaurant De Molen, in molen Hollandia
aan de Loodijk.

Tegelijkertijd wordt de gevaarlijke afslag bij De Molen aangepakt. De twee scherpe bochten worden uit de weg gehaald door de 's-Gravelandse Vaart te verleggen en de weg rechter te trekken. De Molen kan dan via een parallelweg bereikt worden. De Bovenmeent wordt daar voor fietser en voetgangers ontsloten met een houten fietsbrug.

De werkzaamheden beginnen nog dit jaar.


De wekelijkse nieuwsbrief Half bewolktWindstil2 Naar volgende bericht