Rik Jungmann

G&E
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 ...

Dierenmishandeling 's-Graveland

's-Graveland, 18 februari 2005. In 's-Graveland is een geit opgehangen en een pony met een plank met spijkers in het hoofd geslagen.

Op de voorpagina van de G&E stond vandaag een naar bericht onder de kop "Dierenbeul slaat toe in 's-Graveland". In de nacht van woensdag op donderdag heeft een dierenbeul huisgehouden in de stal van Rob en Marian van Hofwegen aan de Beresteinseweg. Zij houden een mini-pony en een paar geiten in een stal achter hun huis.

Toen de buurvrouw even in de stal naar de dieren ging kijken en hen iets te eten wilde brengen, ontdekte zij dat een geitje een touw om de nek had. Het dier stond op zijn achterpoten op een trog, waardoor het niet stikte. Toen Rob van Hofwegen verder poolshoogte ging nemen, bleek dat de pony twee grote wonden aan het hoofd had die ernstig bloedden.

Beide dieren werden behandeld en hebben het overleefd.

De te hulp geroepen veearts trok de conclusie dat de pony geslagen was met een plank waarin twee spijkers zaten. Van Hofwegen heeft zich inmiddels voorzien van een honkbalknuppel om in te kunnen grijpen als het weer gebeurt. Ook de politie Gooi- en Vechtstreek is op zoek naar de dader(s) van de mishandeling van de dieren.


De wekelijkse nieuwsbrief BewolktMatige wind3 Naar volgende bericht