Rik Jungmann

Ernst Kasteleijn

Ernst Kasteleijn
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Rolls wint van Pui

Loosdrecht, 5 december 2005

Een opmerkelijk bericht. Een Rolls Royce, zonder benzine, rolde de laatste meters door. Maar, de pui van het Volvomuseum stond in de weg.

Het gebeurde een maand geleden, op 24 oktober, aan De Zodde in Loosdrecht.

Een bezoeker van het Volvo-restauratie-atelier, annex Volvomuseum, had zijn Rolls Royce Corniche Convertible genomen om daar een bezoek aan te brengen. Baas boven baas, moet hij gedacht hebben, toen hij zijn eenvoudige Volvo thuis liet.

Hij had zich vergist in de hoeveelheid benzine die er nog in de tank zat en dacht De Zodde nog te kunnen halen. Dat lukte dus niet. Net niet.

Met nog vierhonderd meter te rijden, met de Volvo's op de Zodde reeds in zicht, slurpte de Rolls gulzig de allerlaatste druppel uit zijn ruim bemeten tank. De auto had nog wel vaart. Omdat hij nog maar een kippe-eindje moest lliet de bestuurder de auto rustig uitrollen met afgeslagen motor. Nog geen probleem.


Dit was de Rolls na de botsing. Hij was er beter aan toe dan de pui.

Nabij de pui van het Volvomuseum leek het verstandig om bij te remmen. Toen was er wel een probleem. Zonder draaiende motor heeft zelfs een Rolls geen rembekrachtiging. En dus remt hij niet. De auto drukte met zijn massa van 2.360 kg, schoon aan de haak, heel rustig de pui van het museum over een breedte van 5 meter naar binnen en kwam daar tot stilstand.

De Rolls kwam het beste uit deze onbedoelde ontmoeting van pui en auto. De pui had flinke schade. De Rolls slechts een beetje. Eén - nul voor de Rolls. Inmiddels zijn Rolls en pui weer hersteld (ook van de schrik).

Wat is de moraal van dit verhaal? U woont veiliger in de Rolls, dan achter een pui.


De wekelijkse nieuwsbrief Regen Windstil Naar volgende bericht