Rik Jungmann

---

Reactie
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

VVD: Inhoudelijk Afwegen

Wijdemeren, 3 december 2005

Voorzitter Robby Israel maakt een kanttekening bij de nieuwe Zijlijn. Hij stelt dat de VVD alle besluiten de afgelopen periode inhoudelijk afgewogen heeft.

Reactie

Geachte redactie,

Uw commentaar "Profileren" is zoals het een goede journalistieke analyse betaamt: onafhankelijk en objectief. Toch verzoek ik u mij één kanttekening te laten plaatsen.

Hét grote verschil tussen de VVD enerzijds en de andere partijen anderzijds lag steeds besloten in de uitgangspunten voor een te nemen besluit.

Terwijl vrijwel alle andere partijen - wellicht met uitzondering van D66 en Groen Links - steeds met tenminste één oog richting achterban keken alvorens een positie in te nemen en hierdoor meer op een belangenvereniging dan een politieke partij leken, was het streven van de VVD fractie altijd naar een inhoudelijke afweging te komen. Zelfs VVD leden en sympathisanten die in eerste instantie moeite met bepaalde standpunten van de fractie hadden, hebben uiteindelijk begrip hiervoor getoond en deze rechtlijnigheid gehonoreerd.

Ik herinner alleen al aan het verdiepingsplan waar de VVD fractie uit louter inhoudelijke overwegingen niet mee instemde. Geen gekonkel in achterkamertjes, geen deals, geen gesloten kasten al dan niet met lijken uit het verleden: ook ná de verkiezingen zal de VVD de rechte lijn aanhouden. Alle vraagstukken zullen op hun merites worden beoordeeld.

Met vriendelijke groet,
Robby Israel
Voorzitter


De wekelijkse nieuwsbrief Zwaar bewolkt Matige wind Naar volgende bericht