Rik Jungmann

Douwe van Essen

Wijdemeerse Webkrant
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Van Waveren trekt Lijst DBL?

Loosdrecht, 1 december 2005

Op de door het bestuur voorgestelde conceptkandidatenlijst van Dorpsbelangen Loosdrecht staat Jaap van Waveren als lijsttrekker.

De Nieuwsster

Jaap van Waveren geniet in Loosdrecht bekendheid als de journalist die wekelijks de kolommen van het lokale blad De Nieuwsster vult. Daarbij geeft hij altijd ruime en zeer kritische aandacht aan het reilen en zeilen van de gemeentelijke politiek.


Jaap van Waveren

Van Waveren Eén.

Volgens een aantal bronnen, die het bericht onafhankelijk van elkaar bevestigen, is Van Waveren door het bestuur van DBL op nummer één van de concept-kandidatenlijst geplaatst. De lijst met kandidaten voor een verkiesbare plaats (1 t/m 5) is door een kiescommissie opgesteld. Deze heeft de lijst aan het bestuur van DBL ter goedkeuring voorgelegd. Het bestuur zal de lijst op een ledenvergadering half december aan de leden voorleggen, die dan de definitieve volgorde zullen bepalen.

Ruim bekend.

De eerste signalen dat Jaap van Waveren de overstap naar de politiek wilde maken kwamen van de website van Dorpsbelangen Wijdemeren. Op 17 november werd daar door columnist Putter gepubliceerd dat Van Waveren lid was geworden van DBL en de gemeenteraad in wilde. Daarna werd snel veel ruimer bekend dat hij inderdaad de overstap van de journalistiek naar de politiek wil maken.

De huidige DBL-fractie.

Miep van Hattem

Gert Zagt
Fractievoorzitter

André Spils

Over de nummers 2 t/m 4 is nog niets bekend. Wel heeft André Spils, die nu in de fractie zit, aangekondigd dat hij de raad zal verlaten na deze periode. Hij zal dus niet in het rijtje verkiesbare plaatsen voorkomen.

Aangenomen mag worden dat Van Waveren zijn journalistieke werk voor De Nieuwsster beëindigt als hij inderdaad lijsttrekker van DBL wordt.

Update 2-12-2005, 9.00: André Spils laat in een reactie weten dat hij niet zal stoppen en wel verder wil met het raadswerk.


De wekelijkse nieuwsbrief Zwaar bewolkt Matige wind Naar volgende bericht