Rik Jungmann

Douwe van Essen/NRC Handelsblad, Rien Zilvold

NRC Handelsblad
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 ...

Korver in Actie voor Koeien

Nederhorst den Berg, 20 april 2005. Actievoeren zit Hilbrand Korver in het bloed. Gisteren haalden zijn koeien de voorpagina van de NRC omdat zij in hartje Utrecht stonden.


Hilbrand Korver (GL) illustreert
de gevaren van het verdiepingenplan.

Hilbrand Korver is fractieassistent voor GroenLinks in de raad van Wijdemeren. Enige tijd geleden stal hij de show tijdens een commissievergadering door, gewapend met een boormachine en enige bakken water, aan te tonen welke gevolgen de uitvoering van het verdiepingenplan in Loosdrecht zal hebben.


De voorpagina van de NRC van gisteren.

Op de voorpagina van de NRC stond gisteren een foto van een koe met kalf. Blijkens het onderschrift hadden enkele actievoerders een braakliggend stukje land in het centrum van Utrecht uitgekozen om daar actie te voeren. De actie is een pleidooi voor het weiden van koeien, in plaats van deze permanent op stal te houden. De actievoerders denken dat zonder maatregelen over zeven jaar 40% van alle koeien nooit meer in de weide zullen komen. Dat vinden zij slecht voor de koeien en slecht voor het Hollandse landschap. Hilbrand had twee koeien en twee kalveren met zijn tractor naar Utrecht gebracht om de actie kracht bij te zetten.


De wekelijkse nieuwsbrief BewolktWindstil10 Naar volgende bericht