Rik Jungmann

Prov. NH/ Douwe van Essen

Persbericht PvdA
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 ...

PvdA start Lobby Prov. Staten

Wijdemeren, 14 april 2005. De lokale PvdA fractie gaat op korte termijn een gesprek aan met de provinciale PvdA statenfractie over het doorzetten van dat plan tegen de zin van Wijdemeren.

Wim van Oudheusden,
Loosdrechter en
PvdA Statenlid

Lia Moote,
Loosdrechtse en
PvdA Fractievoorzitter

Persbericht

De PvdA-fractie in de raad van Wijdemeren heeft de PvdA-fractie in Provinciale Staten van Noord-Holland uitgenodigd voor een gesprek op korte termijn.

Aanleiding is het bericht in de Gooi & Eemlander van 13 april jl. dat gedeputeerde Moens van Noord-Holland besloten heeft om het schoonmaakplan voor de Loosdrechtse Plassen alsnog in gang te zetten, het zogenaamde verdiepingenplan waarbij grote hoeveelheden zand moet worden weggezogen om het water schoner te maken.

Daarmee zou de provincie Noord-Holland de gemeenteraad van Wijdemeren passeren. De gemeenteraad heeft onlangs besloten om geen medewerking te verlenen, omdat uit wetenschappelijk advies is gebleken dat op een groot aantal onzekerheden, waaronder verzakkingen, moet worden gerekend.

De PvdA-fractie wil haar zusterfractie in Noord-Holland duidelijk maken welke argumenten er door Wijdemeren gebruikt zijn, zodat de provinciale fractie haar standpunt kan bepalen wanneer gedeputeerde Moens zijn voorstel om via een zogenaamde aanwijzing de gemeente Wijdemeren te overrulen met Provinciale Staten gaat bespreken.

PvdA-fractie Wijdemeren
Lia Moote, voorzitter
Kees Bosdijk


De wekelijkse nieuwsbrief Zwaar bewolktWindstil15 Naar volgende bericht