Rik Jungmann

Gemeente Wijdemeren
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 ...

Wegslepen kost Duiten

Wijdemeren, 4 april 2005. Als uw auto in Wijdemeren weggesleept wordt, dan gaat u dat tot 158 euro kosten, plus stalling en administratie.

Persbericht

Gemeente regelt wegslepen fout geparkeerde
auto’s bij evenementen

Om fout geparkeerde voertuigen bij met name evenementen beter te kunnen aanpakken voert de gemeente Wijdemeren een wegsleepregeling in. De wegsleepverordening is in 2004 al door de gemeenteraad vastgesteld. Onlangs stelde het college, na overleg met politie, de regels voor de uitvoering vast.

De wegsleepregeling geldt niet alleen voor auto’s. Ook fietsen, bromfietsen, scooters, invalidenvoertuigen, vrachtauto’s, bussen en aanhangwagens vallen onder de regeling. Het wegslepen van voertuigen zal in Wijdemeren naar verwachting niet vaker gaan voorkomen dan nu al het geval is. Alleen voertuigen die fout geparkeerd staan, het verkeer belemmeren en direct gevaar opleveren, lopen het risico weggesleept te worden. Hiervan is doorgaans alleen bij de grotere evenementen in Wijdemeren sprake. In alle andere gevallen zal de eigenaar van een fout geparkeerde auto een proces-verbaal onder de ruitenwisser vinden.

Wegslepen

Als het noodzakelijk is geeft de politie opdracht om een voertuig te laten wegslepen. De eigenaar kan deze tegen betaling van alle kosten bij het Takel- en bergingsbedrijf Collewijn in Groenekan ophalen. Voor het wegslepen van een voertuig tussen 8.00 en 17.00 uur geldt een tarief van € 133,42. Tussen 17.00 en 08.00 uur is het bedrag hoger: € 158,00. Daarnaast kunnen foutparkeerders rekenen op een stallingstarief van € 12,00 per dag, € 37,25 voor de afgifte van het voertuig en de kosten voor het proces-verbaal.


De wekelijkse nieuwsbrief RegenMatige wind15º Naar volgende bericht