Rik Jungmann

Douwe van Essen

G&E
Naar vorig bericht Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 Naar de home-page De wekelijkse nieuwsbrief Naar volgende bericht

Brussel helpt Sypesteyn?

Loosdrecht, 29 september 2004. Er komt mogelijk een miljoen euro van de EG voor Kasteel-Museum Sypesteyn. Daarmee kan De Schutse aangekocht worden.


Kasteel-Museum Sypesteyn

Bestuursvoorzitter Don Bijl (die ook burgemeester van Wijdemeren is) van Sypesteyn heeft zich ingezet om plattelands-ontwikkelingssubsidie van de EG voor het noodlijdende Kasteel in de wacht te slepen. Dat lijkt volgens hem, via de provincie, de goede kant op te gaan. De aankoop van het naastgelegen pand De Schutse, dat vroeger bij Sypesteyn hoorde, biedt een alternatief voor de uitbreidingsplannen uit 2002, die toen echter schipbreuk leden door de terugtrekking van een grote geldschieter. De eurosubsidie  een miljoen euro zou die aankoop mogelijk moeten maken.

De uitbreiding met De Schutse moet meer commerciŽle exploitatie mogelijk maken, omdat het bezoekersaantal terugloopt en de subsidie van de provincie volgend jaar stopt. De trouwlustigen weten Sypesteyn wel goed te vinden, maar dat betekent dat het kasteel dan weer voor bezoekers gesloten is, wat ook niet echt helpt.


. BewolktMatige wind16ļ Naar volgende bericht