Rik Jungmann

Kasteel-Museum Sypesteyn
Naar vorig bericht Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 Naar de home-page De wekelijkse nieuwsbrief Naar volgende bericht

Sypesteyn: Porseleinroute verlengd

Loosdrecht, 28 september 2004. De tentoonstelling "De Hollandse Porseleinroute" in Kasteel-Museum Sypesteyn wordt wegens succes tot eind oktober verlengd.

Persbericht

Verlenging tentoonstelling 'De Hollandse Porseleinroute' op Kasteel-Museum Sypesteyn.

Sinds 1 juli kunnen bezoekers in Kasteel-Museum Sypesteyn de tentoonstelling 'De Hollandse Porseleinroute' bezichtigen. Vanwege de vele belangstelling en de enthousiaste reacties van bezoekers heeft men besloten om de tentoonstelling te verlengen!

De tentoonstelling in Kasteel-Museum Sypesteyn is speciaal gewijd aan de productie van het Loosdrechts porselein. Dat gebeurt aan de hand van de talloze, bijzondere en waardevolle vondsten, die op de plaats, waar de beroemde porseleinfabriek van ds. De Mol stond letterlijk is opgedoken. Met deze tentoonstelling wordt ook nieuw licht geworpen op de persoon van dominee Joannes de Mol die als een van de eerste porselein fabriqueurs in Europa een uniek levenswerk tot stand heeft gebracht. Daarbij komen ook de schitterende stukken Loosdrechts porselein, die in Kasteel-Museum Sypesteyn worden bewaard en voor deze aangelegenheid aangevuld zijn met kostbare bruiklenen, dankzij de recente archeologische vondsten in een geheel nieuw daglicht te staan.

Tot eind oktober zal deze unieke tentoonstelling nog te bezichtigen zijn. Indien u nog niet in de gelegenheid bent geweest de tentoonstelling te bezoeken of wanneer u de tentoonstelling nog een keer wilt bekijken, dan bent u van harte welkom.
Vanaf 1 oktober tot 31 oktober is het museum alleen in het weekend geopend op zaterdag en zondag van 13.00 - 17.00 uur.

Kasteel-Museum Sypesteyn
Nieuw Loosdrechtsedijk 150
1231 LC Loosdrecht
tel. nr.: 035-5823208
info: www.sypesteyn.nl


. BewolktMatige wind16º Naar volgende bericht