Loosdrecht verliest eerste punten

Statistieken Loosdrecht – Eemnes: 0-0 (zaterdag 9 oktober ’04).

Scheidsrechter: dhr. Leijdekker.
Toeschouwers: 350.

In een zeer spannende maar niet al te beste wedstrijd heeft Loosdrecht afgelopen zaterdag zijn eerste punten in deze competitie verloren. Het werd 0-0 tegen het voetballend sterk geachte Eemnes. Toch had Loosdrecht de winst binnen kunnen slepen als het halverwege de tweede helft één van de drie grote kansen had weten te verzilveren. Evenzogoed had Eemnes de winst naar zich toe kunnen trekken als het tien minuten voor tijd de verkregen penalty had weten te benutten. Geen doelpunten dus en daarmee bleef de beginstand op het scorebord staan en heeft Loosdrecht zijn eerste punten verloren.

De wedstrijd tegen Eemnes stond op het programma. Eemnes is de ploeg die derde staat op de ranglijst en slechts één keer heeft verloren. Loosdrecht is nog zonder puntverlies en staat daarom aan kop in de derde klasse B. Een wedstrijd met grote belangen dus en dat werd al snel duidelijk in de wedstrijd. Eemnes dat te boek staat als een goed voetballende ploeg had duidelijk geen enkele boodschap aan die reputatie. Het hield zich vooral bezig met het uitschakelen van de tegenstander. Zo was het vooral Johan Krottje die het zwaar te verduren had en enkele malen met grove charges werd gestopt. Scheidsrechter Leijdekker had het zwaar en zag nog wel eens wat over het hoofd wat tot irritatie leidde bij de spelers van Loosdrecht. Het gevolg was dat de wedstrijd voetballend op een te laag peil kwam te staan en daarmee werden de in grote getale opgekomen supporters te kort gedaan. Loosdrecht was hierin ook zelf debet en vergat zelf te gaan voetballen. Te vaak werd via de linkerkant de opening gezocht en daar stelde Eemnes zich goed op in waardoor de ruimtes erg klein werden om kansen te forceren. Toch wist Roy Versluis vlak voor rust met een kopbal voor gevaar te zorgen maar de bal ging net naast. De enkele kans was kenmerkend voor de eerste helft en daarmee was deze dan ook snel afgedaan.

In de tweede helft ging Loosdrecht wat meer van zich afbijten, liet zich fysiek wat minder aftroeven en na verloop van tijd ontstonden er vrije ruimtes. Ruimtes die tot kansen leidde. Een prima uitgespeelde aanval bracht Eric Poortenaar vrij op de rand van de zestien. Een verwoestende knal was het resultaat maar het schot was binnen het bereik van de goalie van Eemnes. Niet veel later waren er nog twee grote kansen. Zo kopte Julian Bonaparte tegen de binnenkant van de paal en ook op een voorzet van links wist de spits vrij voor de keeper niet te scoren. Loosdrecht bleef aanzetten maar gaf ook wat meer ruimte weg. Ruimte waar de snelle voorwaartsen van Eemnes wel raad mee wisten. Een diepe bal werd doorgekopt en zo kwam daar een speler van Eemnes vrij voor de goal. Voordat deze kon schieten werd er echter aan de noodrem getrokken en een penalty was het resultaat. Tien minuten voor tijd kreeg Eemnes dus feitelijk de eerste maar ideale kans om op voorsprong te komen. De spelers van Eemnes konden hun geluk niet op, welke echter snel in teleurstelling omsloeg. De penalty kon ternauwernood uit de hoek worden getikt door de keeper van Loosdrecht en zo vierde het recht hoogtij. Maar de wedstrijd was nog niet om. Eemnes wilde de goal tegen tien man van Loosdrecht alsnog forceren en deed nu wel wat het goed kan. Snel en vlug combineren en Loosdrecht kwam meer en meer onder druk. Ondanks nog een grote kopkans bleef het 0-0 en daar kon Loosdrecht uiteindelijk niet ontevreden over zijn. Vanwege een ingelast bekerprogramma en een vrij weekend speelt Loosdrecht de komende twee weken niet maar over drie weken speelt Loosdrecht wederom thuis en wel tegen Ouderkerk. A.s. zaterdag staat er een vriendschappelijke wedstrijd op het programma en wel tegen SVM.