... ...

Rik Jungmann

J. Plaizier/Curtevenne

Vele bronnen
Naar vorig bericht

Naar de home-page

Naar volgende bericht

Varia en Overpeinzingen

Wijdemeren, 22 mei 2004. Wat er opviel in het nieuws, vrij naar Kopspijkers en wat overpeinzingen. Geld voor wegen in het Gooi, twee partijen dingen mee in de Europese verkiezingen en dauwtrappen.

Geld voor wegen

In de Gooi- en Eemlander stond vandaag dat de provincie geld gaat uittrekken voor de reconstructie van het knooppunt N201-N523. Ook zal onderzocht worden of de N527 (Crailoseweg) aangesloten kan worden op de A1. Verder zal de reconstructie van de N236 ter hand worden genomen.

Wat viel hier op? Je moest het artikel drie maal lezen als je al die wegnummers niet zo goed in je hoofd hebt. En dat hebben wij niet, dus wij hebben het even opgezocht. De N523 is de weg langs het Hilversums Kanaal naar sluis 't Hemeltje. De N201 is de Vreelandse weg. Dan weet u nu ook waar dat knooppunt ligt. Juist, vlak bij de molen.

De N527 is de weg die loopt van Huizen naar Gooi-Noord. (Dat was even zoeken.)

De N236 is de weg van Bussum, langs 's-Graveland, Ankeveen, Weesp, Driemond naar de Bijlmer. Ofwel de Franse Kampweg/Loodijk/Gooilandse weg. Bij deze weg zullen de aansluitingen op het Hollands End in Ankeveen, de Dammerweg (richting Nederhorst) en de Klompweg nabij Weesp. Ook wordt er weer gesproken over het optillen van de Loodijk nabij de molen in Ankeveen. Er bestaan al vele jaren plannen om de weg daar op een viaduct te plaatsen, opdat het natuurgebied van het Naardermeer en de Ankeveense Plassen met elkaar verbonden wordt. De z.g. ecologische hoofdstructuur. (Onthoudt die naam!) Tenslotte wordt er gesproken over het vervangen van de brug in de Vreelandseweg over het water dat het Hilversums Kanaal en de Wijde Blik met elkaar verbindt. (Dat zal me een opstoppingen geven...)

Europese Verkiezingen

Woensdag werden de stemkaarten in de bus gegooid. Dat is mooi. Alle stemgerechtigden bij ons in huis zijn dus bekend op het gemeentehuis. Dat weten we maar weer. Maar...

Vroeger kreeg je bij die stemkaarten ook een lijst met partijen en kandidaten. Altijd aardig om te bestuderen of er bekenden op staan en uit welke plaatsen de kandidaten komen. Nu niet. Er zat geen lijst bij. Wat te kiezen?
De vele borden langs de weg bieden ook geen uitkomst zagen wij vandaag. In Wijdemeren doen er maar twee partijen mee. Je kunt stemmen op de hagelwitte glimlach van Camiel Eurlings (CDA) of op een groepje figuren op een grijzige poster met het rode opschrift PvdA.
Geen VVD, SP, GL, etc. En ook geen Forza Italia, om nog maar eens een hele andere Europese partij te noemen. (Waarom kunnen wij niet Europees stemmen? Misschien is mijn favoriete Europese parlementariër wel iemand van Cyprus.. Hoewel...)

Heeft u trouwens ook gelezen dat het Europese Parlement weer eens voor schut is gezet? Dat Parlement wilde in overgrote meerderheid de hoeveelheid gegevens van reizigers beperken die Europa aan de VS geeft. Niets mee te maken vond de Commissie samen met de Ministers van Buitenlandse Zaken. We doen het lekker toch. En zo werd het met de VS afgesproken.
Wij gaan dus stemmen voor een Parlement dat links en rechts minzaam glimlachend door de nationale regeringen en de Europese Commissie in samenwerking met de VS volkomen gepasseerd wordt?

Gelukkig hebben we wel het ferme glazenwassers-ladder besluit van de EU. Dat is tenminste iets. We gaan vooruit. Net als het Eurovisie Songfestival, maar dat is weer een heel ander onderwerp.

Enfin, zo maar wat overpeinzingen....


Nederhorst den Berg vanmiddag.
Hetzelfde beeld was op tal van andere
Wijdemeerse borden te zien.

Wijdemeren kiest Christelijk of Rood?

Petje af voor de plakkers van CDA en PvdA!

Dauwtrappen

Je zou het haast vergeten door al dat hardlopen afgelopen donderdag. 's Morgens, bij het krieken van de dag, werd er ook gelopen. Met laarzen aan door het zompige zod om te genieten van de natuur en de opkomende zon. Dauwtrappen dus.

Een jarenlange traditie die ook dit jaar weer door de Stichting Blok werd voortgezet. Jan Plaizier van de Vereniging Curtevenne stuurde ons het onderstaande prachtige sfeerbeeld. Als dat niet echt dauwtrappen is...

Vanmiddag (zaterdag) werd het Wijdemeren Journaal bezorgd. Op de voorpagina de aankondiging dat er donderdag weer aan dauwtrappen wordt gedaan. (Nee, nee, niet a.s. donderdag, afgelopen donderdag....)

Alles in cursief viel ons op de afgelopen week en is volkomen subjectief. (Dat mag af en toe, als je het er maar duidelijk bij zet. :-)

Redactie Wijdemeerse Webkrant


De wekelijkse nieuwsbrief Zoeken in het archief 1996 - 2004 Reageer op dit bericht .
Naar de home-page Half bewolktMatige wind15º Naar volgende bericht