... ...

Rik Jungmann

Kooihof

persbericht
Naar vorig bericht

Naar de home-page

Naar volgende bericht

B&B in Ankeveen

Ankeveen, 13 mei 2004. In Ankeveen kon al genoten worden van de tuin van Gesien Lauxtermann. Zij biedt nu ook de mogelijkheid om te overnachten.

persbericht

De Kooihof te Ankeveen, nu ook Bed & Breakfast

Gesien Lauxtermann van de Kooihof heeft sinds 1 mei haar tuin op vrijdag en zaterdag weer opengesteld voor het publiek. De Kooihof ligt op een 1,7 ha metend stuk grond, dat uitloopt in het zo kenmerkende gebied van de Ankeveense plassen. Een gebied waar door turfwinning langgerekte kavels zijn ontstaan met slootjes en weteringen ter ontsluiting. Ca. 0,5 ha is als tuin aangelegd.

Een tuin, al jaren druk bezocht door liefhebbers uit de regio en de rest van Nederland, maar ook van verder weg. Uit Duitsland, België, Japan en de Verenigde Staten keren jaarlijks groepen terug om de tuin te bekijken. De tuin kenmerkt zich door een aantal stijlen. Dichtbij het huis formeel en verder weg een stijl, die zich conformeert aan de landschappelijke omgeving.

Sinds 1 mei is het ook mogelijk om één of meer nachten op de Kooihof te verblijven door middel van het beproefde ‘Bed & Breakfast’ concept. Voor de gasten is er een zit/slaapkamer, een badkamer en een ontbijtkamer. Gesien Lauxtermann is tijdens haar vele tuinreizen naar Engeland vaak geconfronteerd met het verschijnsel B & B, maar het kwam niet in haar op het zelf te doen. Tot dit jaar dus. Er waren voor haar voldoende argumenten om B & B op de Kooihof een kans te geven. De ligging van de Kooihof temidden van een gebied waar het goed wandelen, fietsen, schaatsen, varen en vissen is. Een karakteristiek landschap dat gepaard gaat met een rijke cultuurhistorie. De 17e eeuwse landgoederen en het hoofdkwartier van Natuurmonumenten te ’s-Graveland. De nabijheid van steden als Amsterdam, Utrecht en Hilversum.

Kortom de Kooihof is echt een plek om actief en passief te verblijven. Op de kamers is dan ook voldoende informatie voorhanden om de gasten daarbij van dienst te zijn. De Kooihof is aangesloten bij de Stichting ter Bevordering van Karakteristiek Bed & Breakfast ( www.geenhotel.nl  ).
Tuinbezoek vrijdag/zaterdag van 10:00 – 16:00; entrée € 4 p.p. Voor groepen is het –na reservering- ook mogelijk de tuin op andere dagen te bezoeken. B & B; € 65 per nacht incl. ontbijt voor 2 personen (groepen van 3 of 4 personen zijn ook mogelijk).
Vragen/reserveringen 035-6563602 of gesien.lauxtermann@kooihof.nl  / www.kooihof.nl.


De wekelijkse nieuwsbrief Zoeken in het archief 1996 - 2004 Reageer op dit bericht .
Naar de home-page BewolktMatige wind15º Naar volgende bericht