...

...


Douwe van Essen

Douwe van Essen

gemeente Wijdemeren
Naar vorig bericht

Naar de home-page

Naar volgende bericht

Geen aanpak verkeer Noorder- en Zuidereinde

Wijdemeren, 9 juni 2004. Het college van B&W van Wijdemeren heeft het moede hoofd in de schoot gelegd t.a.v. de verkeersproblemen op het Noorder- en Zuidereinde in 's-Graveland. Mogelijk dat een nieuw bestemmingsplan (gepland voor 2006) weer nieuwe mogelijkheden biedt.


Een rustig (...) moment op het Zuidereinde, gezien vanaf de Beresteinseweg


persbericht

College onderkent het probleem

Voorlopig geen aanpak van verkeersproblemen Noorder- en Zuidereinde


WIJDEMEREN -
Het vele verkeer langs het Noorder- en Zuidereinde in ’s-Graveland is voor vele bewoners van deze straat al jaren een doorn in het oog. Vooral vrachtauto’s zorgen voor veel hinder door trillingen en geluid. Het college onderkent de problemen maar ziet voorlopig geen goede oplossing. Daarom is het college is tot de uitspraak gekomen dat er voorlopig niets aan de verkeersproblemen wordt gedaan.

Volgens het college is er in het verleden al veel onderzoek gedaan, zonder resultaat. Het laatste en meest bekende onderzoek is het project “Kijk op de Wijk”, waarbij samen met bewoners, bedrijven en belangenorganisaties gezocht is naar mogelijkheden om de overlast te beperken. De enige concrete resultaten uit dit plan zijn twee matrixborden en een roodlichtcamera. De overige voorstellen waren door een verschil in belangen niet uitvoerbaar. 

Sindsdien zijn er volgens het college geen nieuwe ontwikkelingen die aanleiding geven een nieuw onderzoek te starten. Wél meldt het college dat het mogelijk is dat er sprake is van nieuwe ontwikkelingen op het moment dat het bestemmingsplan wordt aangepast. De vernieuwing van het bestemmingsplan staat gepland voor 2006. 

Door verschillende bewoners is geopperd om het Noorder- en Zuidereinde af te sluiten voor vrachtwagens met uitzondering van bestemmingsverkeer. Dit lijkt relatief eenvoudig te realiseren. Toch is dit volgens het college geen goed plan. Vrachtwagens die een dergelijke regel overtreden moet de politie bekeuren. De politie heeft aangegeven dat dit een haast onmogelijke taak is waaraan zij weinig prioriteit kunnen geven.

Het college realiseert zich dat de problemen voorlopig blijven voortbestaan.
 

Wijdemeren, 7 juni 2004


De wekelijkse nieuwsbrief Zoeken in het archief 1996 - 2004 Reageer op dit bericht Ga naar het archief
Naar de home-page ZonnigWindstil27º Naar volgende bericht