...

...


Rik Jungmann

Afbeelding: Gemeente Wijdemeren

Gooi- en Eemlander
Naar vorig bericht

Naar de home-page

Naar volgende bericht

Miljoenenclaim De Uitkijk?

Loodrecht, 13 juli 2004. Jachthaven De Uitkijk en de gemeente Wijdemeren troffen elkaar gisteren voor de Raad van State. Inzet van het conflict is de woonpier die de gemeente in Oud-Loosdrecht wil laten aanleggen in het kader van het Dorpscentrum.


De laatste plannen voor het Dorpscentrum met de pier.

In de Gooi- en Eemlander staat dat Jachthaven De Uitkijk voorziet dat de aanleg van de woonpier, met appartementen en woningen, de toegang tot de jachthaven zal bemoeilijken. Dat zal, volgens de jachthaven, leiden tot omzetverlies in ligplaatsen, zeillessen en de verhuur van hotelkamers. De Uitkijk zal dan ook twee miljoen euro schade bij de gemeente claimen als het plan gerealiseerd wordt.

De bestemmingswijziging, die nodig is voor de aanleg van de pier bevindt zich al in een vergevorderd stadium. De provincie Noord-Holland heeft de gemeente al toestemming gegeven voor de aanpassing van het bestemmingsplan.

De Uitkijk vroeg aan de Raad van State om het provinciale besluit ongedaan te maken. Gemeente en de provincie stelden dat de bestemming weliswaar gewijzigd kan worden, maar dat de bouw van de pier niet zeker is. De bouwvergunning is aangevraagd, maar de gemeente moet er nog over besluiten. In die besluitvorming kunnen bezwaren, zoals die van De Uitkijk, beoordeeld en afgewogen worden.

De rechter van de Raad van State besloot daarop het besluit van de provincie niet te schorsen, maar bond de gemeente op het hart om zeer serieus om te gaan met de bezwaren van de jachthaven om latere problemen te voorkomen.


De wekelijkse nieuwsbrief Zoeken in het archief 1996 - 2004 Reageer op dit bericht .
Naar de home-page Zwaar bewolktMatige wind17º Naar volgende bericht