Rik Jungmann

Gemeente Wijdemeren
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Ankeveensepad dicht

's-Graveland, 23 december 2004. Er wordt al tien jaar over gesproken, maar nu gaat het op 1 februari echt definitief gebeuren. Het Ankeveensepad tussen het Noordereinde en de Oude Meentweg wordt voor autoverkeer afgesloten.

Persbericht

Einde sluiproute naar Hilversum
Gemeente sluit Ankeveensepad s-Graveland
voor doorgaand verkeer

De gemeente gaat het Ankeveensepad in s-Graveland definitief sluiten voor al het doorgaande gemotoriseerde verkeer. Naast wandelaars en schoolgaande kinderen wordt het pad vaak als sluiproute gebruikt door automobilisten. De gevaarlijke verkeerssituaties die dit tot nu toe opleverde behoren door de afsluiting binnenkort tot het verleden.

Om automobilisten te weerhouden het Ankveensepad te gebruiken plaatst de gemeente verkeersborden. Halverwege plaatst het Goois Natuurreservaat een hek. Fietsers en wandelaars kunnen hier langs. Huurders van een volkstuin langs het Ankeveensepad kunnen hun tuin bereiken via de Oude Meentweg. Omwonenden houden wel de mogelijkheid het hek met de auto te passeren. Zij ontvangen een sleutel om het hek te kunnen openen. De omwonenden zijn positief over de afsluiting, zij hadden veel last van het hard rijdende sluipverkeer. Tijdens twee inspraakavonden is er met hen overleg geweest over deze maatregel.

Activiteiten GNR
Het Ankeveensepad en de Oude Meentweg in s-Graveland zijn al sinds begin november voor al het doorgaande verkeer tijdelijk afgesloten. Het Goois Natuurreservaat brengt er, in samenwerking met de Vereniging Natuurmonumenten, diverse faunavoorzieningen, een parkeerstrook, een informatiezuil en een slagboom aan. Ook de aansluiting Spanderslaan - Oude Meentweg wordt aangepast. Naar verwachting sluit de gemeente het Ankeveense pad in februari 2005 definitief voor doorgaand verkeer. De maatregel maakt deel uit van het collegeprogramma van burgemeester en wethouders.


De wekelijkse nieuwsbrief ZonnigWindstil10 Naar volgende bericht