Rik Jungmann

DBL / SBN+
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Samenwerking DBL en SBN+

Wijdemeren, 9 december 2004. In de aanloop naar een eventuele volgende herindeling groeperen de locale politieke partijen Dorpsbelangen Loosdrecht (DBL) en StreekbelangenNigtevechtPLUS (SBN+) zich vast om samen te werken.

Meer over SBN+ is te vinden op de website van de politieke partij. Op hun website zegt raadslid Remco van Vliet:

"De m.i. belangrijkste onderwerpen voor de komende 2 jaar:

  • gemeentelijke herindeling (ja/nee? met wie? wanneer?)
  • de Vecht (aanlegplaatsen- en partyschepen problematiek, Restauratieplan Vecht)
  • dualisme (in de Loenense raad wil dit nog niet echt lukken)"

In het persbericht worden alleen twee telefoonnummers genoemd. U kunt natuurlijk ook via de website contact opnemen met SBN+.

Persbericht

Gezamenlijk persbericht van Dorpsbelangen Loosdrecht en StreekbelangenNigtevechtPLUS

Samenwerking lokale partijen

Naar aanleiding van de mogelijke fusie tussen de gemeentes Loenen aan de Vecht en Wijdemeren hebben de besturen van StreekbelangenNigtevechtPlus en Dorpsbelangen Loosdrecht contact gezocht om te onderzoeken of toekomstige samenwerking mogelijk is.

Deze kennismaking is van beide zijden goed bevallen. Er zijn veel raakvlakken in de zienswijze hoe beide lokale partijen het plaatselijk bestuur vorm willen geven. Hoe de onderlinge samenwerking in de toekomst er uit zal zien, is nu nog niet bekend. Maar zeker is wel dat het om de inhoud zal gaan.

Als de Gemeenteraden van beide gemeentes begin 2005 inderdaad het groene licht geven voor een voorbereidingstraject voor de fusie, dan zal gezamenlijk een klankbordgroep in worden gesteld. Deze klankbordgroep van, voor en door burgers, zal worden gevormd uit bewoners van beide gemeentes.
Gediscussieerd zal worden over de eisen waaraan de nieuwe gemeente zal moeten voldoen, wat kan de burger van de gemeente verwachten, maar ook, wat mag de gemeente van de burger verwachten, wat verwacht de burger van de lokale partijen en verder al die onderwerpen die de deelnemers te berde brengen.

Deelnemers aan deze klankbordgroep zullen actief worden benaderd door beide besturen, maar worden ook nadrukkelijk uitgenodigd om zichzelf aan de melden.

Namens het bestuur van Namens het bestuur van
Dorpsbelangen Loosdrecht StreekbelangenNigtevechtPlus

Tineke Franssen Wim Kattouw

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met:
Dorpsbelangen Loosdrecht Tineke Franssen 035-582 6477
StreekbelangenNigtevechtPLUS Wim Kattouw 0294-25 4733


De wekelijkse nieuwsbrief BewolktWindstil Naar volgende bericht