Vorig bericht

Home

Volgend bericht

Auteur: Rik Jungmann

Foto's: -

Bron: Gemeente Wijdemeren


Kamperen, onderwijs en de Vecht

Wijdemeren, 26 november 2003. Het college van B&W heeft gisteren besluiten genomen over het kampeerbeleid, subsidie op het godsdienstonderwijs op de openbare scholen en de restauratie van de Vecht.

Persberichten

College geeft gemeentelijk kampeerbeleid vorm

Het college van Wijdemeren wil het kamperen in Wijdemeren als toeristisch product stimuleren. Om toeristen meer mogelijkheden te kunnen bieden, wordt ondermeer het “kamperen bij de boer” geďntroduceerd. Het kampeerbeleid van de gemeente is vastgelegd in de nota “Kamperen in Wijdemeren”.

Wijdemeren is zo’n 20 kampeer- en caravanterreinen rijk, waarvan de meeste in of rondom de dorpskern Loosdrecht liggen. Tot nu was het kampeerbeleid van gemeente Wijdemeren gebaseerd op die van de voormalige gemeente Loosdrecht.

Geen permanente bewoning

In de beleidsnota “Kamperen in Wijdemeren” heeft de gemeente duidelijke richtlijnen vastgelegd voor wat er op het gebied van kamperen wel en niet wordt toegestaan. Een belangrijk uitgangspunt van de nota is dat permanente bewoning van kampeermiddelen niet is toegestaan. Dit houdt in dat mensen niet in een kampeermiddel mogen verblijven in de periode van 1 november tot 1 maart, de kerstvakantie uitgezonderd.

Kamperen bij de boer

Om het kamperen in Wijdemeren een impuls te geven zijn minicampings voortaan toegestaan. Dat zijn campings van maximaal 10 kampeermiddelen bij een agrarisch bedrijf of op een groot terrein. Met deze nieuwe kampeermogelijkheid wil het college een nieuwe categorie kampeerders aantrekken.

College vraagt raad subsidie godsdienstonderwijs te continueren

Het college wil in 2004 het godsdienst- en levensbeschouwelijk vormingsonderwijs in het openbare basisonderwijs blijven subsidiëren. Daarom gaat het college de raad vragen een verordening vast te stellen waarmee dit mogelijk wordt gemaakt.

Het college vindt het godsdienst- en levensbeschouwelijk vormingsonderwijs een belangrijke meerwaarde voor het leerpakket. Daarom ontvangen de instellingen die het godsdienst- en levensbeschouwelijk vormingsonderwijs verzorgen hiervoor jaarlijks een subsidiebedrag. Ook in de voormalige gemeenten was dit gebruikelijk. Het vaststellen van de nieuwe verordening is nodig omdat de subsidiëring tot dusverre plaatsvond op basis van de oude verordeningen van de voormalige gemeenten.

Voor alle heringedeelde gemeenten geldt dat oude verordeningen die niet binnen twee jaar door de nieuwe gemeenteraad zijn vastgesteld automatisch komen te vervallen.

75.000 euro voor aanvullende maatregelen Restauratieplan Vecht

Het college van Wijdemeren gaat de raad verzoeken 75.000 euro beschikbaar te stellen voor het Restauratieplan Vecht +. Hierin staan ondermeer maatregelen om de realisatie van aanlegplaatsen te stimuleren, jaagpaden te herstellen, overlast van partyschepen te voorkomen en een centraal meldingspunt in te stellen.

Het restauratieplan Vecht (RPV) is een samenwerkingsverband tussen de zeven Vechtgemeenten, het Hoogheemraadschap, rijkswaterstaat en de provincies Noord-Holland en Utrecht. Het is enkele jaren geleden opgericht om het ecologisch functioneren van de Vecht te verbeteren waardoor de multifunctionaliteit hersteld wordt.

RPV +

Doordat het reguliere RPV een aantal financiële meevallers kent, besloot Rijkswaterstaat deze ontstane middelen tezamen met een financiële bijdrage van 75.000 euro van iedere Vechtgemeente te gebruiken voor een aantal aanvullende maatregelen.


Reacties

Gebroken link? Probeer het archief als de verwijzing enige maanden geleden is!

Zoeken

 

Het archief vanaf januari 2000 tot nu.
Van dag tot dag.

Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...